Jura waterfilter

5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

U kunt ervoor kiezen uw Jura koffiemachine te voorzien van een waterfilter. Dit waterfilter wordt in de tank geplaatst, zodat het water voor elke kop koffie gefilterd wordt. De functie van een waterfilter is tweeledig. Enerzijds ontdoet het het water van stoffen die uw machine kunnen beschadigen (denk hierbij bijvoorbeeld aan kalk), anderzijds ontdoet het het water van stoffen die de smaak van uw koffie kunnen beïnvloeden (zoals bijvoorbeeld chloor).

Jura kent twee types waterfilters: de Jura Claris White of de Jura Claris Blue. Grofweg is Jura eind 2009 begonnen met de omschakeling naar het Jura Claris Blue waterfilter. Zo is de complete Jura ENA-serie gemaakt voor gebruik met de Claris Blue waterfilters. U kunt overigens aan de kleur van de houder in uw watertank zien welk type waterfilter uw Jura machine gebruikt. Dient u het filter te plaatsen in een zwarte houder, dan gebruikt uw machine het Claris White waterfilter. Dient u het waterfilter te plaatsen in een blauwe houder, dan gebruikt uw machine het Jura Claris Blue waterfilter. Bij twijfel kunt u altijd de gebruikshandleiding van uw machine raadplegen om te zien welk type voor uw machine geschikt is.

Een waterfilter heeft een levensdduur van ca. 50 liter water (of 2 maanden) en dient hierna vervangen te worden. De meeste Jura machines geven aan wanneer vervanging noodzakelijk is.

Zowel de Jura Claris Blue als de Jura Claris White waterfilters hebben wij in ons assortiment. Tevens verkopen wij de Koffiepiraat.nl variant voor zowel de witte als de blauwe filters. Deze filters zijn niet van Jura, maar worden geproduceerd door een toonaangevende Europese producent van waterfilters. Een filter van perfecte kwaliteit, maar met een lagere prijs. Bij de filters staat exact omschreven voor welke types het geschikt is.