Alberto

Koffiebranderij J.J. Darboven is eigenaar van het merk Alberto. Onder het merk Alberto brandt het koffie volgens Italiaanse stijl en smaak.

Darboven

Koffiebranderij J.J. Darboven uit Hamburg is in 1866 opgericht door Johan Joachim Darboven en is actief in de markt voor koffie, thee en cacao. Het bedrijf begon met het vullen van zakken koffie om deze vervolgens naar huishoudens te verzenden. Toentertijd was dit een compleet nieuwe methode van vermarkten. Het eerste merk wat Darboven gecreëerd heeft, was Idee Kaffee. Met dit merk is de onderneming groot geworden. Uitbouw volgde door uitbreiding naar het buitenland en toevoeging van het merk Mövenpick in 1980. Eind jaren ´80 werd Eilles Kaffee overgenomen. Kort daarna begon Darboven met de opbouw van Café Intención, de biologische koffie van het concern. Ook werd het merk Alberto opgebouwd. Naast het bedienen van de retailmarkt met deze merken, is Darboven ook een speler van formaat in de gastronomie.

 

Espresso

In ons assortiment hebben wij de de Alberto Espresso koffiebonen. Dit is een donker gebrande melange van Arabica en Robusta met pit. Juist de aanwezige Robusta bonen geven deze Alberto Espresso een pittig, kruidig karakter en een dikkere crèmelaag.