Arabica

Arabica is een koffiesoort die stamt uit de bergen van Yemen (Arabisch schiereiland). Daarom wordt deze koffiesoort ook arabica genoemd. Arabica is echter niet alleen in Yemen te vinden maar ook in het zuidoosten van Sudan en de hooglanden van Ethiopië. De arabica koffie wordt al meer dan 1000 jaar geteeld in het zuidwesten van Arabië. De arabica koffie soort bevat minder cafeïne dan de commercieel geteelde robusta bonen. In 1690 werd de arabica boom door Nederlands ingevoerd op Java.

Tegenwoordig wordt arabica op verschillende contineten verbouwd. Op het eiland Java worden de bomen op ieder moment van het jaar geplant en geoogst. In Brazilië is dit anders, hier worden de bomen alleen geoogst in de winter. Arabica is erg kwetsbaar voor groeiomstandigheden zoals kou of een bodem met een slechte pH-waarde. In de ideale omstandigheden kan de arabica boom tot wel 5 meter hoog worden. Voordat de arabica koffiebonen gebruikt kunnen worden moeten ze eerst geroosterd en gemalen worden. In onze webshop heeft u de keuze uit verschillende arabica melanges in de vorm van koffiebonengemalen koffie of koffie pads. Ook vindt u bij ons enkele biologische koffiebonen uit puur arabica. Natuurlijk is de koffie in alle gevallen al wel geroosterd.

SmaakArabica

koffie heeft een mildere smaak dan de robusta boon. Robusta in daar in tegen pittiger van smaak. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaakvoorkeur. Daarom hebben al de koffiesoorten in onze webshop een unieke samenstelling van alleen arabica of arabica en robusta. Zo kunt u bijvoorbeeld melanges bestellen met 100% arabica bonen of juist een melange met robusta. Bijvoorbeeld 80% arabica en 20% robusta of 60% arabica en 40% robusta. Deze laatste samenstelling is een echte traditionele Italiaanse melange en is terug te vinden bij Segafredo Intermezzo koffie.