Duurzame koffie en koffieproducten | Koffiepiraat

In de koffie-industrie is duurzaamheid de laatste decennia steeds belangrijker geworden. Ook het kopen van duurzame koffie door consumenten wordt steeds populairder. Ben jij op zoek naar duurzame koffie, koffiebonen, koffiespecialiteiten of thee? Dan ben je bij Koffiepiraat aan het juiste adres. Onze zorgvuldig geselecteerde partners streven ernaar om kwaliteitsproducten te leveren waar ook het milieu van meeprofiteert.

Waarom kiezen voor duurzame koffie?

Duurzaamheid is een lastig en abstract begrip. Het heeft betrekking op het behoud van de natuur, maar ook op eerlijke handelspraktijken met de boeren van de koffieplantages. Duurzame koffie wordt over het algemeen gedefinieerd als koffie die wordt verbouwd op een manier dat de natuur wordt behouden - ofwel; koffie met respect voor het milieu. Daarnaast wordt er een eerlijke prijs betaald aan de boeren en arbeiders die de koffie verbouwen en verwerken. Tegenwoordig heb je de keuze uit vele verschillende soorten keurmerken voor duurzame koffie en koffieproducten.

Duurzame koffie |UTZ-gecertificeerde koffie

UTZ-gecertificeerde koffie is een duurzame keuze. Koffieproducten met het internationaal geaccepteerde UTZ-keurmerk zijn afkomstig van boeren die zich inzetten voor behoud van het milieu en goede en eerlijke werkomstandigheden voor hun personeel. Alleen producenten die voldoen aan de strenge eisen en regelgeving van UTZ ontvangen het keurmerk voor hun producten.

Bij Koffiepiraat vind je een ruim aanbod aan UTZ-gecertificeerde koffiemerken, waaronder:

  • Duurzame Caféclub koffieproducten: o.a. Caféclub Crema Espresso koffiebonen, Caféclub Crema Schümli koffiebonen, Caféclub Crema Extra koffiebonen, Caféclub Supercreme Extra Dark Roast koffiepads en Caféclub Supercreme Klassisch gemalen koffie
  • Duurzame Lavazza koffieproducten: o.a. Lavazza Espresso BIO voor Nescafé Dolce Gusto, Lavazza Espresso Colombia koffiecapsules, Lavazza Crema Ricca Expert koffiebonen en Lavazza Super Gusto UTC koffiebonen
  • Duurzame Jones Brothers koffieproducten: o.a. Jones Brothers Revive Lungo composteerbare koffiecups voor Nespresso®, Jones Brothers Noir Espresso composteerbare koffiecups voor Nespresso® en Jones Brothers The Awakening UTZ koffiebonen

Fairtrade koffie en koffieproducten

Ook koffieproducten met het Fairtrade-keurmerk zijn een duurzame keuze. Fairtrade koffie wordt geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. De Fairtrade-organisatie ondersteunt koffieboeren in ontwikkelingslanden, zodat ze goed betaald worden voor hun koffieteelt en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Bij Koffiepiraat vind je verschillende Fairtrade producten, waaronder Schirmer Bio Fairtrade Espresso koffiebonen en Darboven Café Intención ecologische koffiebonen, maar ook verschillende soorten Fairtrade thee en chocolade.

Rainforest Alliance

Koffie met het Rainforest Alliance keurmerk is ook gecertificeerd op het gebied van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. De Rainforest Alliance organisatie draagt met haar gecertificeerde producten bij aan het behoud van de biodiversiteit en eerlijke handelspraktijken.

Op Koffiepiraat vind je verschillende producten met het keurmerk van Rainforest Alliance, waaronder diverse soorten Lavazza Tierra! koffiebonen, Mövenpick El Autentico koffiebonen en de Jones Brothers Noir Espresso composteerbare koffiecups.

Duurzame en biologische producten bij Koffiepiraat

Bij Koffiepiraat hechten we veel waarde aan duurzame productie en eerlijke handelspraktijken. In onze overzichtelijke webshop vind je een ruim assortiment aan biologische en duurzame koffiesoorten en koffieproducten. Wanneer je het artikel bekijkt, kun je in de beschrijving en specificaties lezen met welk keurmerk het product is gecertificeerd.

Daarnaast houden we bij Koffiepiraat zelf ook een duurzame werkwijze aan. Zo kopen wij bijvoorbeeld gebruikte en gerecyclede dozen in en hergebruiken wij deze voor verzending aan onze klanten. Ook reduceren wij het plasticgebruik door gebruik te maken van papieren plakband en milieuvriendelijke stickers. Ook wij stellen het milieu centraal!

Wil je meer informatie over onze duurzame producten of heb je een andere vraag, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.