Café Intención ecológio

Café Intención ecológio is het antwoord van de Duitse koffiebranderij J.J. Darboven voor diegene die op zoek is naar een duurzame, eerlijke koffie. De Café Intención ecológio Caffe Crema en Café Intención ecológio Espresso zijn naast biologisch ook nog eens verkrijgen volgens de richtlijnen van het Fairtrade keurmerk.

Darboven

Koffiebranderij J.J. Darboven uit Hamburg is in 1866 opgericht door Johan Joachim Darboven en is actief in de markt voor koffie, thee en cacao. Het bedrijf begon met het vullen van zakken koffie om deze vervolgens naar huishoudens te verzenden. Toentertijd was dit een compleet nieuwe methode van vermarkten. Het eerste merk wat Darboven gecreëerd heeft, was Idee Kaffee. Met dit merk is de onderneming groot geworden. Uitbouw volgde door uitbreiding naar het buitenland en toevoeging van het merk Mövenpick in 1980. Eind jaren ´80 werd Eilles Kaffee overgenomen. Kort daarna begon Darboven met de opbouw van Café Intención, de biologische koffie van het concern. Ook werd het merk Alberto opgebouwd. Naast het bedienen van de retailmarkt met deze merken, is Darboven ook een speler van formaat in de gastronomie.

 

2 Keurmerken

De koffiebonen welke Darboven voor de Café Intención ecológio Caffe Crema en Café Intención ecológio espresso gebruikt, zijn 100% Arabica. Veelal zijn ze afkomstig van kleinere boeren. Deze verkrijgen de bonen op puur biologische wijze. Dit is iets waar het BIO-keurmerk op de Café Intención ecológio op toeziet. Daarnaast bevat het ook het Fairtrade/ Max Havelaar keurmerk. Deze 2 organisaties zien toe op de duurzaamheid van het product. De Café Intención ecológio koffiebonen bevatten alle smaakkenmerken van een 100% Arabica: rond, niet scherp en een zacht bittertje in de smaak. De Café Intención ecológio koffiebonen hebben een zachtere branding ondergaan. De Café Intención ecológio espresso is ook 100% Arabica. De espresso variant heeft een sterker branden process.