Caffè Molinari

Een koffiebrander uit de streek beroemd om de balsamico azijn en met een historie die terug gaat tot 1804. Vandaag de dag is Caffè Molinari uit Modena een speler van formaat en actief in meer dan 60 landen.

Van azijn tot koffie

Giuseppe Molinari richtte in 1804 zijn onderneming op welke actief was in het produceren en verhandelen van voedselproducten. De naam werd later gewijzigd in Ditta Fratelli Molinari (Firma Gebroeders Molinari) en werd een succesvolle producent van prijswinnende balsamico. Toen begin 20e eeuw koffiehuizen een belangrijk ontmoetingsplek voor de maatschappij werden in andere Italiaanse steden, besloot de Molinari familie hun eigen Bar Molinari op te richten in Modena. Een succesvolle stap zo bleek. Van hieruit werd besloten om zelf actief koffie te gaan vermarkten en in 1944 werd een professionele branderij opgericht.

 

Modern ambachtelijk

Caffè Molinari omschrijft zichzelf als een 'moderne abachtelijke koffiebrander'. Binnen het bedrijf wordt namelijk veel waarde gehecht aan typisch Italiaanse smaakbeleving van weleer maar wordt tevens geinvesteerd in nieuwe producten en productietechnieken. Het bedrijf heeft een sterke positie op de thuismarkt en richt zich tevens veel op export. Over de gehele wereld worden de producten van Molinari verkocht in retail of speciale Molinari koffiehuizen. 

 

Linea Bar

Molinari heeft onlangs enkele verpakkingen ge-update en vertrouwde producten een nieuwe naam gegeven. De intense Caffè Molinari Rossa koffiebonen en de mildere Caffè Molinaro Oro koffiebonen zijn nu onderdeel van Bar-lijn en bedoeld voor zowel horeca als thuisgebruik. In het verleden waren beide producten onderdeel van de 'Cinque Stelle' (vijfsterren) lijn.