Caffè Vergnano

Van locale kruidenierswinkel tot internationaal bekende koffieproducent. Het succesvolle verloop van de groei van het Noord-Italiaanse Caffè Vergnano.

1882

Het jaartal 1882 staat prominent in het logo van Caffè Vergnano. Dit was namelijk het jaar dat Domenico Vergnano in Chieri, bij Turijn, z'n kruidenierswinkel startte met een bijzondere rol voor koffie. Het echte succes en doorbraak kwam na de aanschaf van Vergnano's eigen plantage in Kenya in 1933. In 1985 werd de prestigieuze Turijnse koffiebrander Casa del Caffè ingelijfd en kent het bedrijf de naam Casa del Caffè Vergnano. Het bedrijf blijft groeien en heeft inmiddels de 6e plaats op de Italiaanse thuismarkt.

Slow Roast

Kenmerkend voor de producten van Caffè Vergnano is dat deze gebrand zijn volgens een proces waarbij er een lange periode voor de brandingscyclus wordt uitgetrokken. Hierdoor weet Vergnano de chemische reactie die ontstaat bij het branden van de bonen dusdanig te bespelen, dat bitterstoffen en andere nare bijsmaken nauwelijks tot ontwikkeling komen. Melangeren doet Vergnano na het branden, zodat elke soort boon optimaal de specifieke smaak kan ontwikkelen. 

De bonen

Koffiepiraat heeft 3 verschillende koffiebonen van Caffè Vergnano in het assortiment. De 100% Arabica variant Caffè Vergnano Antica Bottega, de stevige Caffè Vergnano Gran Aroma en de Caffè Vergnano Espresso Bar. Alle 3 uniek en kenmerkend van smaak met de kwaliteitsgarantie van Vergnano.