Espresso koffie

Espresso koffie staat bekend als een zeer geconcentreerde koffiesoort, die onder hoge druk gemaakt wordt met een slechts een heel klein beetje water. Dat water dient net onder het kookpunt te zijn en wordt onder een enorm hoge druk door de koffiemelange geperst. Daar vindt de naam ´espresso´ dan ook zijn oorsprong. Espresso is namelijk Italiaans voor uitgeperst. De temperatuur van het water ligt gemiddeld tussen de 92 en 96 °C. Meestal heeft espresso koffie een wat dikkere substantie. Bovendien heeft espresso koffie vaak ietsjes meer crème (schuim) dan een traditioneel kopje koffie. Ben je in Italië en bestel je daar een ‘gewoon’ kopje koffie (in Italië beter bekend als ‘caffè americano’), dan krijg je een espresso koffie met wat meer water. De espresso koffie ligt dus eigenlijk ten grondslag van veel meer koffiedranken. Denk bijvoorbeeld aan caffè latte (opgeschuimde melk), cappuccino (gestoomde melk en melkschuim) of macchiato (kleine hoeveelheid melkschuim).

Geschiedenis
Angelo Moriondo is de uitvinder van de espresso koffiemachine, zijn patent werd vastgelegd in 1884. Ian Bersten was de eerste die de espresso koffiemachine van Moriondo in gebruik nam. De allereerste espresso koffieapparaten werden bediend met de hand, maar later kwamen de elektrische espresso koffiemachines. Eigenlijk is de hoeveelheid tijd die het kost om een kopje espresso koffie te maken, altijd gelijk gebleven. Gemiddeld duurt het slechts 45 seconden. Vanzelfsprekend is Italië espresso koffieland numero uno. De stijging van de espresso koffieconsumptie werd er geassocieerd met de verstedelijking, espresso cafès waren vroeger plekken om te socialiseren. En eigenlijk is dat nog steeds zo. In de jaren ’50, na de tweede wereldoorlog, werd de espresso koffie ook steeds populairder in omringende landen en de rest van Europa. De moderne espresso koffiemachine die onder hoge druk (9 à 10 bar) werkt, is tevens in de jaren ‘50 ontwikkeld.

Espresso soorten
Genoeg historie, want die espresso koffie moet natuurlijk zo snel mogelijk in huis zijn! Daarom heeft Koffiepiraat.nl  de beste espresso koffiesoorten geselecteerd. Uiteraard alleen maar van de beste merken, zoals: AlbertoCaféclubDallmayrDe RoccisIlly,.LavazzaMelittaMövenpick, Peeze, Segafredo enSplendid. Het zal niemand verbazen dat ieder merk espresso koffie zijn eigen smaak heeft. Ooit een lekkere espresso koffie geproefd? Onthoud dan goed de naam, want de kans is groot dat deze espresso koffie te koop is bij Koffiepiraat.nl. Veel van deze merken espresso koffie zijn niet in de gewone winkel te krijgen. Bij Koffiepiraat.nl kan dat wel! Onze verschillende soorten espresso koffie zijn te bestellen in de vorm van koffiebonengemalen espressokoffie en pads. Natuurlijk is van iedere soort espresso koffie een productbeschrijving te vinden. Met één simpele klik op de naam of de foto, wordt alle informatie over de specifieke soort espresso koffie getoond.