Illy

Illy, het merk van oprichter Francesco Illy, geniet inmiddels bekendheid op 5 continenten . Het bedrijf heeft rondom het genieten van een perfect kopje koffie een wereld gebouwd van intelligentie, ervaring, smaak, wetenschap en kunst. Van koffiebonen tot capsules, van gemalen koffie tot ESE-servings. Illy heeft het allemaal. 

Francesco Illy

De van oorsprong Hongaarse Frencesco Illy vestigde zich na de Eerste Wereldoorlog in Triëst, waar hij in de haven in aanraking komt met de wereld van koffie, thee en cacaoproducten. Francesco ging hierna een samenwerking aan met de lokale koffiebranderij Hausbrandt, waarna hij in 1933 zijn eigen onderneming Illycaffè heeft opgericht. Kort na de oprichting, in 1935, deed Francesco de uitvinding van de Illetta, vaak bestempeld als de moeder van alle espressomachines. Een andere uitvinding van Francesco was het onder druk verpakken van koffiebonen. Dit was een revolutionaire bewaarmethode voor koffie. Hierdoor blijft het product langer vers en werd Illy in staat gesteld de producten over grote afstanden te exporteren. Zo werd er in de jaren '40 al geëxporteerd naar Nederland en wist men zelfs de Zweedse markt te bereiken met het merk Illy.

Innovatief

Rond de jaren '50 breidt het bedrijf zich uit en gaat nu ook kleinere blikken gemalen koffie verkopen. Hierdoor kunnen ook mensen thuis genieten van de heerlijke koffie van Illy. Gedurende het gehele bestaan van Illy blijft innovatie voor de onderneming enorm belangrijk en bijdragen aan de successen. Ernesto, de zoon van Francesco Illy, is een scheikundige en heeft een scheikundig bedrijfslaboratorium opgericht ter verbetering van de producten. Een resultaat uit dit laboratorium was o.a. de introductie van de eerste Espresso Servings (ESE-pads) in 1974. Ook op het gebied van productie is Illy innovatief. Zo was het de eerste onderneming die koffiebonen digitaal selecteert om zodoende enkel het perfecte eindresultaat te creëren. Ook vandaag de dag blijft Illy voorop lopen als het gaat om innovatieve producten of zetsystemen. In de jaren '90 worden de kopjes van de Illy Art Collection en het nieuwe logo van Illy door de Amerikaanse kunstenaar James Rosenquist gezien en in goed daglicht gezet. 

9 Arabica's

Illy maakt voor haar melange gebruik van 9 verschillende Arabica-soorten, welke allen individueel een bijdrage leveren aan de specifieke smaak van Illy koffie. Een smaak die uitgebalanceerd genoemd mag worden en de smaakpapillen goed weet te bespelen. De 'standaard' melange van Illy is de Illy Normal. Voor de liefhebber van een donkergebrande koffie zijn er de Illy Dark Roast koffiebonen.