Kimbo

Hoewel vele steden verbonden zijn geweest met de geschiedenis van koffie, is er volgens Kimbo slechts 1 waarbij de stad synoniem staat aan een goede kop koffie: Napels. Napels is dan ook de bakermat van Kimbo. 

Cafè do Brasil

De Napolitanen zijn inderdaad sterk verbonden met koffie. Van oudsher werd er vaak thuis traditioneel koffie gebrand. De gebroeders Rubino hadden dit ambacht erg goed onder de knie en de koffie die zij in het koffiehuis van hun vader serveerden, won meer en meer aan populariteit. Al snel kwam dan ook het idee om een groter publiek van de creaties te laten genieten, geholpen bij de nieuwe verpakkingstechnieken die opdoken. Koffie verpakt in blik stelde de Rubino's in staat buiten de stadsgrenzen hun producten te vermarkten. In 1963 besloot men dan ook Kimbo op te richten. Een naam die een verband oproept met de exotische oorden waar koffie groeit. 

 

Donkere branding

Kenmerkend voor de producten van Kimbo zijn uiteraard de Napolitaanse invloeden. Een groot gedeelte van het assortiment is koffie welke een diepe branding heeft ondergaan en stevig van smaak is. De bonen kunnen door de lange branding wat donker en glanzend ogen, wat vaak onterecht als 'vet' geinterpreteerd wordt. Wij hebben een aantal soorten bonen van Kimbo in ons assortiment. De Kimbo Extra Cream koffiebonen is een gemakkelijke koffie met een kenmerkende 'bite' en een stevige crèmelaag. De Kimbo Superior Blend bevat uitsluitend topkwaliteit Arabica bonen. Stevig van smaak en hierdoor ideaal voor de bereiding van een goede espresso of cappuccino. De Kimbo Extreme koffiebonen hadden vroeger de naam Kimbo Top Quality. Het product heeft een sterke positie in de horeca, ook op de thuismarkt van Kimbo.

 

Gemalen espresso

Gemalen koffie hoort uiteraard in het assortiment van een brander met een dergelijke achtergrond. De Kimbo Espresso Napoletano is hét product wat de roots van Kimbo erg goed weergeeft. Een volle, rijke en stevige smaak. De Kimbo Aroma Italiano is juist een licht kruidige variant met een mild aroma.