Lucaffé

Het feit dat een merk binnen 2 decennia na oprichting al actief is in meer dan 45 landen, zegt eigenlijk al genoeg over de kwaliteitsambities van Torrefazione Lucaffé. Inmiddels heeft het bedrijf een naam hoog te houden op de markt voor premium koffie.

Eén man

De Noord-Italiaanse regio Lombardije vormt de thuisbasis van Lucaffé, het bedrijf romdom oprichter Gian Luca Venturelli. Hij drukt met zijn kennis en ervaring een stempel op het merk Lucaffé, waarmee de in 1996 opgerichte Gian Luca Venturelli Italian Coffee Roasting Company in rap tempo de wereld van premium koffie verovert. De missie is producten van de hoogste kwaliteit vol charme en professionaliteit te vermarkten. Gian Luca waarborgt nog steeds alle aspecten rondom 'zijn' Lucaffé: inkoop van koffiebonen, branding, melangering, kwaliteitscontrole en marketing om ervoor te zorgen dat Lucaffé een toonaangevende speler op de markt voor premium koffie is en blijft. Hierbij geldt zeker dat het werk de meester prijst.

 

Uniformiteit

Dat Lucaffé ook het vak marketing verstaat, blijkt o.a. uit de Lucaffé man die op elke verpakking duidelijk de afzender weergeeft en hiermee echt een icoon geworden is. Telkens is deze terug te vinden op de verpakkingen in een andere hoedanigheid voor de diverse melanges. Ook op het gebied van de smaken weet Gian Luca Venturelli een gemeenschappelijke eigenschap te creëren. Kenmerkend voor Lucaffé is namelijk de chocolade-invloed in de smaak. In alle creaties van Lucaffé is deze aanwezig.

 

Arabica

Lucaffé is zeer succesvol in het bewijzen dat het gebruik van kwalitatief hoogwaardige Robusta echt niets onder doet aan de kwaliteit van het eindproduct. De creaties uit Arabica en Robusta melanges zijn net zo meesterlijk als de 100% Arabica variant Mr.Exclusive. Het gehele assortiment Lucaffè koffiebonen zijn stuk voor stuk kleine meesterwerken.