Melitta

Wat begon met de uitvinding van het koffiefilter, is inmiddels uitgegroeid tot een speler van formaat welke op 4 continenten actief is. De Duitse principes van het verkopen van degelijke producten van goede kwaliteit hebben hier zeker aan bijgedragen.

Melitta Benz

De onderneming Melitta dankt haar naam aan oprichtster Melitta Benz, welke in 1908 het filterzakje uit heeft gevonden. Van hieruit werd er uitgebouwd naar andere productgroepen die hieraan verwant zijn. Een logische stap om ook in koffie actief te zijn. Later werd dit eveneens uitgebreid met de productie van koffiemachines en volgden er meer huishoudelijke artikelen naast de filterzakjes. Inmiddels is Melitta goed voor een omzet in koffie van ca. €650 miljoen per jaar

Melitta BellaCrema koffiebonen

De koffiebonen van Melitta kenmerken zich door de gunstige prijs/kwaliteitverhouding. Onder de merknaam BellaCrema brengt het bedrijf een aantal 100% Arabica koffies op de markt. Zo is er de Melitta BellaCrema La Crema is een koffie uit puur Arabica welke medium gebrand is. Voor de liefhebber van donkergebrande bonen is er de Melitta BellaCrema Espresso. Door de betrokkenheid die Melitta heeft met het product koffie, koffie-experts, koffieboeren en handelaren, is het bedrijf in staat om vaak de hand te leggen op enkele exclusievere koffiesoorten. Zo brengt men bijvoorbeeld elk jaar de Selection des Jahres op de markt: een koffie met bonen afkomstig uit 1 specifiek land of regio.

Koffiemachines

De verkoop van Melitta koffiemachines groeit elk jaar gestaag. Naast de professionele machines voor de horeca of zakelijke markt, is het bedrijf actief in de consumentenmarkt. Ook voor deze machines kunt u bij Koffiepiraat.nl terecht voor de Melitta Pro Aqua waterfiltersreinigingstabletten of ontkalkingstabletten.