Il Mago del caffè

Caffè Barbera kent haar oorsprong in de Siciliaanse stad Messina. Hier was het waar oprichter Domenico Barbera in 1870 zijn bedrijf startte in het branden en verkopen van koffie. Dagelijks brandde Domenico in alle vroegte koffie boven houtskool om deze in de dag aan de man te brengen. Zijn passie voor koffie en zijn mentaliteit als harde werker leverde hem de bijnaan 'Il Mago del caffè' (de Koffietovenaar) op. Deze zin is jarenlang de slogan van Caffè Barbera geweest. Na de oprichting in 1870 is Barbera door opvolging nog steeds een familiebedrijf gebleven. Inmiddels staat de 6e generatie Barbera aan het roer van de onderneming. Aan hen de taak anderhalve eeuw kennis en ervaring te gebruiken als basis voor de verdere uitbouw van een van Zuid-Italië's meest gedronken koffiemerken. 

 

Certificering

Caffè Barbera werkt volgens de richtlijnen van enkele grote internationale organisaties en keurmerken. De koffiebrander is in het bezit van diverse Iso-certificaten voor het volgen van procedures voor voedselveiligheid en milieumanagement. De principes waar deze certificaten voor staan worden echter door het gehele bedrijf gehanteerd. Van het zorgen voor een goed bestaan van de koffieboer tot het verkrijgen van duurzame energie in de productie. Onlangs is Caffè Barbera lid geworden van CSC, Certified Special Coffees. Deze instantie stelt richtlijnen op voor het gehele productieproces én het gereed product. Mocht ook de smaak in lijn zijn met de criteria van CSC, wordt de koffie voorzien van een speciaal genummerd zegel om de hoge kwaliteit van het product mee aan te geven. De melanges voorzien van dit CSC-zegel zijn tevens Fairtrade. De betrokkenheid van Barbera voor milieu en maatschappij gaat verder dan uitsluitend productniveau. Zo is Caffè Barbera oprichter van een bibliotheek in Guatamala en exploiteert men een opvang voor dakloze families in Salvador.

 

Arabica én Robusta

Caffè Barberba melanges zijn veelal samengesteld uit Arabica én Robusta. De branderij heeft de kennis en kunde in huis om de beste eigenschappen van beide soorten te combineren tot een werkelijk fantastische smaak. Koffies van Barbera behoren hierdoor tot de categorie 'topklasse'. Uiteraard mede doordat ook bij de inkoop van ruwe koffie enkel de beste soorten goed genoeg zijn voor Caffè Barbera.

In ons assortiment hebben we de Barbera Classica koffiebonen -lieveling van vele Italianen- en de Mago koffiebonen. Deze laatste is een koffie van 'magische' kwaliteit. Ook in ESE-pads is Caffè Barbera vertegenwoordigd met de Aromagic.


Barbera

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. -5%
  Caffè Barbera Aromagic Plus ESE-servings 150st
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 55,95 Speciale prijs € 52,95 Vanaf € 49,95
  Reward Points Policy Earn 25 geschenkdukaten
 2. -7%
  Caffè Barbera Aromagic ESE-servings 150st
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 45,95 Speciale prijs € 42,95 Vanaf € 39,95
  Reward Points Policy Earn 20 geschenkdukaten
 3. -13%
  Caffè Barbera Hesperia koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 23,95 Speciale prijs € 20,95 Vanaf € 19,95
  Reward Points Policy Earn 12 geschenkdukaten
 4. -7%
  Caffè Barbera Mago koffiebonen
  Waardering:
  99%
  Normale prijs € 29,95 Speciale prijs € 27,95 Vanaf € 26,95
  Reward Points Policy Earn 18 geschenkdukaten
 5. -8%
  Caffè Barbera Classica koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 24,95 Speciale prijs € 22,95 Vanaf € 21,95
  Reward Points Policy Earn 15 geschenkdukaten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
De afzender van enkele fantastische kwaliteitskoffies is Caffè Barbera. Deze brander uit het Siciliaanse Messina maakt gebruik van koffiebonen van zeer hoge kwaliteit (veelal Single Origins) en brandt deze individueel. Na een zorgvuldige, lange branding vindt een snelle koeling plaats met lucht. Voordeel hiervan ten opzichte van water is een optimaal behoud van aroma's. Ontdek ook wat Caffè Barbera in huis heeft.