Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Il Mago del caffè
Caffè Barbera kent haar oorsprong in de Siciliaanse stad Messina. Hier was het waar oprichter Domenico Barbera in 1870 zijn bedrijf startte in het branden en verkopen van koffie. Dagelijks brandde Domenico in alle vroegte koffie boven houtskool om deze in de dag aan de man te brengen. Zijn passie voor koffie en zijn mentaliteit als harde werker leverde hem de bijnaan 'Il Mago del caffè' (de Koffietovenaar) op. Deze zin is jarenlang de slogan van Caffè Barbera geweest. Na de oprichting in 1870 is Barbera door opvolging nog steeds een familiebedrijf gebleven. Inmiddels staat de 6e generatie Barbera aan het roer van de onderneming. Aan hen de taak anderhalve eeuw kennis en ervaring te gebruiken als basis voor de verdere uitbouw van een van Zuid-Italië's meest gedronken koffiemerken.
Certificering
Caffè Barbera werkt volgens de richtlijnen van enkele grote internationale organisaties en keurmerken. De koffiebrander is in het bezit van diverse Iso-certificaten voor het volgen van procedures voor voedselveiligheid en milieumanagement. De principes waar deze certificaten voor staan worden echter door het gehele bedrijf gehanteerd. Van het zorgen voor een goed bestaan van de koffieboer tot het verkrijgen van duurzame energie in de productie. Onlangs is Caffè Barbera lid geworden van CSC, Certified Special Coffees. Deze instantie stelt richtlijnen op voor het gehele productieproces én het gereed product. Mocht ook de smaak in lijn zijn met de criteria van CSC, wordt de koffie voorzien van een speciaal genummerd zegel om de hoge kwaliteit van het product mee aan te geven. De melanges voorzien van dit CSC-zegel zijn tevens Fairtrade. De betrokkenheid van Barbera voor milieu en maatschappij gaat verder dan uitsluitend productniveau. Zo is Caffè Barbera oprichter van een bibliotheek in Guatamala en exploiteert men een opvang voor dakloze families in Salvador.
Arabica én Robusta
Caffè Barberba melanges zijn veelal samengesteld uit Arabica én Robusta. De branderij heeft de kennis en kunde in huis om de beste eigenschappen van beide soorten te combineren tot een werkelijk fantastische smaak. Koffies van Barbera behoren hierdoor tot de categorie 'topklasse'. Uiteraard mede doordat ook bij de inkoop van ruwe koffie enkel de beste soorten goed genoeg zijn voor Caffè Barbera.
In ons assortiment hebben we de Barbera Classica koffiebonen -lieveling van vele Italianen- en de Mago koffiebonen. Deze laatste is een koffie van 'magische' kwaliteit. Ook in ESE-pads is Caffè Barbera vertegenwoordigd met de Aromagic.