Het begin

Oprichter Romeo Dubbini besloot in 1927 zich toe te wijden aan het product waar zijn passie naar uit ging: koffie. Tesamen met zijn handelspartner Mario Malagoli waren zij de drijvende kracht achter DM, vernoemd naar de initialen van de beide heren. Later werd de bedrijfsnaam aangepast naar Caffè Diemme. De toewijding en betrokkenheid bij de productie is er van begin af aan geweest en is ook nu, nu de derde generatie Dubbini aan het roer staat, essentieel bij de bedrijfsvoering. Nog steeds staat het bedrijf voor de productie van koffie van topkwaliteit. 

 

Betrokkenheid

Veel andere branderijen hebben enkele melanges waarbij de koffiebonen verkregen zijn volgens de richtlijnen van een keurmerk van bijvoorbeeld Rainforrest Alliance of Fairtrade. Deze instanties zien toe op duurzaamheid om zo ook voor de lange termijn kwaliteit en beschikbaarheid te waarborgen. Ook de consument is zich steeds vaker bewust van het belang hiervan. Caffè Diemme maakt geen gebruik van een keurmerk, maar handelt al van begin af aan rechtstreeks met de boeren op de plantages. Men is er van overtuigd dat deze manier van handelen de betrokkenheid van de boer vergroot en men op deze wijze kan werken aan een goed product van constante kwaliteit en een succesvoll eindproduct.

 

Caffè Diemme Oro

De Oro is de meest kenmerkende melange van Diemme. Voor het creëren van de Caffè Diemme Oro koffiebonen wordt gebruik gemaakt van een melange van 8 Arabica soorten, afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze bonen worden afzonderlijk van elkaar op constante temperatuur gebrand in de trommel en vervolgens na het branden gemelangeerd. Het resultaat is een gevaarlijk lekkere koffie, welke al snel de harten van vele koffieliefhebbers weet te stelen.


Diemme

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
 1. -8%
  Caffè Diemme Oro koffiebonen
  Waardering:
  97%
  Normale prijs € 23,95 Speciale prijs € 21,95 Vanaf € 20,95
  Reward Points Policy Earn 10 geschenkdukaten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Het Noord-Italiaanse Caffè Diemme heeft een rijke historie op koffiegebied. Al sinds 1927 streeft de firma van de familie Dubbini naar perfectie in de productie van koffie. Inmiddels bezit de familie een high-end productiefaciliteit in Padova en exploiteert Diemme succesvol eigen horecagelegenheden. Het merk Caffè Diemme heeft een sterke positie in de markt voor kwaliteitskoffies.