Ondernemersdroom

Demetrio Mauro, afkomstig uit het Zuid-Italiaanse Calabria, droomde als jonge scheepsknecht van een eigen onderneming. Op 25-jarige leeftijd was het een feit: hij had zijn eigen boot. In 1936 verhuisde hij zijn bedrijf naar Afrika, waar Italië destijds koloniën had. De terugkeer naar Italië na de Tweede Wereldoorlog dwong hem opnieuw te beginnen, wat hij besloot te doen met het product waar hij veel passie voor had: koffie. De oprichting van Caffè Mauro was een feit in 1949.

 

Verpakte koffie

Caffè Mauro werd echt een succes toen men besloot dat de verkoop van verpakte koffie wellicht makkelijker is dan de verkoop van losse bonen, iets wat tot dan toe gebruikelijk was. Deze verpakkingen waren in de jaren '60 ook gemakkelijk te verkopen in de supermarktketens welke langzaam op begonnen te komen. Een goed product, verkrijgbaarheid in geheel Italië en een goede ondersteuning op het gebied van reclame heeft er voor gezorgd dat ook Caffè Mauro landelijke bekendheid geniet in Italië. Inmiddels mag het bedrijf zich plaatsen in het rijtje van top 5 grootste Italiaanse koffiebranders en wordt er wereldwijd geëxporteerd. 

 

Zuid-Italiaanse smaak

Dat Caffè Mauro een Zuid-Italiaanse afkomst heeft, blijkt ook uit de producten die men maakt. Het assortiment is veelal vol en krachtig van smaak. Producten waar het vurige en de passie vanaf spatten. Zo zijn de Caffè Mauro Concerto koffiebonen en de Caffè Mauro Prestige koffiebonen beiden een goed voorbeeld hiervan. Een uitzondering is de Caffè Mauro Centopercento. Deze koffie is een waar kunstwerk uit puur Arabica, met een ietwat uitdagende, fruitige smaak.


Mauro

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. -19%
  Nieuw
  Caffè Mauro Value koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 15,95 Speciale prijs € 12,95 Vanaf € 11,99
  Reward Points Policy Earn 6 geschenkdukaten
 2. -17%
  Nieuw
  Caffè Mauro Premium koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 17,95 Speciale prijs € 14,95 Vanaf € 13,99
  Reward Points Policy Earn 8 geschenkdukaten
 3. -5%
  Caffè Mauro De Luxe koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 18,95 Speciale prijs € 17,95 Vanaf € 17,29
  Reward Points Policy Earn 10 geschenkdukaten
 4. Caffè Mauro Centopercento koffiebonen
  Waardering:
  91%
  Reward Points Policy Earn 18 geschenkdukaten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Hoe gebeurtenissen in iemands leven kunnen leiden tot veranderingen en uiteindelijk een succesvolle koffiebrander van wereldklasse als gevolg hebben, blijkt uit het verhaal van Demetrio Mauro, grondlegger van Caffè Mauro.