Espresso Italia

De Espresso Italia Caffè Classico koffiebonen is de enige bonen-variant die de De Roccis groep onder dit merk heeft uitgebracht. Espresso Italia is namelijk vooral actief in de markt voor single serving. Onder het Espresso Italia merk worden eigen cups maar ook cups voor systemen van andere fabrikanten gemaakt. De Espresso Italia valt in de smaak bij de liefhebbers van krachtige, donkere koffie. De aanwezige Robusta-bonen en de diepe branding zorgen voor een volle, krachtige, licht scherpe smaak. Competitief geprijsd doordat men geen marketinguitgaven doet als dure TV-campagnes welke in de prijs doorberekend dienen te worden.

 

Entrepeneur

Helaas ontbreekt het bij de Caffé de Roccis groep aan een historisch verhaal over de oprichter, zoals dat bij vele andere branders wel het geval is. De De Roccis groep kan hierdoor wellicht beter als fabrikant bestempeld worden. Het bedrijf heeft een productiefaciliteit welke is ingericht voor een grote capaciteit. Naast het merk Espresso Italia, is men actief met de merken Gimoka, Caffé Sì en De Roccis. Naast deze merken, weten o.a. supermarkten de fabrikant te vinden voor de productie van huismerken. Door dit grote volume weet het bedrijf tegen lage kosten te produceren en scherp in te kopen. Ondanks de focus op kosten wordt er stevig in R&D geïnvesteerd en wordt het aanbod continue uitgebreid met nieuwe melanges en innovatieve producten.


Espresso Italia

Geen producten gevonden voor deze selectie.
De Noord-Italiaanse provincie Sondrio is de thuisbasis van de Caffé De Roccis groep. Een fabrikant welke de strategie heeft gekozen de markt met meerdere merken te bedienen en ook afzender is van Espresso Italia.