Johann Jacobs

Het was de handelaar in koloniale goederen Johann Jacobs die in 1895 in Bremen aan de wieg stond van het merk Jacobs. In zijn nieuwe winkel werden toentertijd koffie, thee, cacao en chocolade verhandeld. Neef Walther J. Jacobs stond vanaf 1958 aan het roer en zorgde voor een succesvolle uitbouw van het merk Jacobs. Een merk wat in heel West-Duitsland te verkrijgen was en voor vele Duitsers een must was om in huis te hebben. In 1982 fuseerde Jacobs met het Zwitserse Interfood AG (eigenaar van o.a. Toblerone chocolade) en ging het bedrijf verder als Jacobs Suchard. Deze fusie was de omschakeling van familiebedrijf naar onderdeel van een multinational.  In 1990 is het de Amerikaanse foodgigant Kraft Foods die het bedrijf in handen krijgt.  

 

Douwe Egberts

De stevige positie die Kraft Foods heeft in de wereldwijde koffiemarkt wordt in 2014 in 1 klap veilig gesteld door een fusie aan te gaan met het Nederlandse Douwe Egberts. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Jacobs Douwe Egberts en kent het wereldwijde hoofdkantoor in Amsterdam. Jacobs Douwe Egberts is hierdoor de op 1 na grootste koffiebrander ter wereld. Een gigant met (op dit moment nog) verschillende merken in verschillende landen, maar waar naar verwachting meer en meer wordt overgeschakeld naar internationaal krachtige merken, zoals Jacobs en uiteraard Douwe Egberts.

 

Caffè Crema

In verband met de gunstige prijsstelling en goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben wij de Caffè Crema von Jacobs koffiebonen toegevoegd aan ons assortiment op Koffiepiraat.nl. Deze Caffè Crema is een intens gebrande melange van Arabica en Robusta met een kruidig karakter.


Jacobs

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Johann Jacobs was in 1895 grondlegger van het Duitse Jacobs Kaffee. Jarenlang was het merk synoniem voor koffie in Duitsland. Inmiddels is Jacobs ook buiten Duitsland een begrip en behoort het merk tot een van 's-werelds grootste koffieproducenten.