Mensen

MariaSole wil de wereld kennis laten maken met een uniek en onderscheidend product. Premium koffiebonen verwerken volgens de methoden zoals ze dit in het gebied rond de Etna al eeuwen doen. Met de mensen die weten hoe dit moet. De branderij van MariaSole is dan ook kleinschalig. Hum koffiebrander heeft al meer dan 50 jaar ervaring.

 

Olijfbomenhout

De producten van MariaSole worden traditioneel gebrand boven houtvuur van olijfbomenhout. Hout wat uit de omgeving afkomstig is en wat pas na 1 jaar de perfecte droogte bereikt heeft voor gebruik in de oven. Het vuur brand natuurlijk onregelmatig en op wisselende temperaturen, welke betrekkelijk laag te noemen zijn. MariaSole brand de koffie gefaseerd in 3 etappes. In de eerste etappe wordt het aanwezige vocht verdrongen, waarna de bonen met lucht gekoeld worden voor de tweede etappe. Ook na deze etappe wordt er wederom met koude lucht gekoeld. Juist hierdoor vormt zich een unieke smaak en worden bitterstoffen tot een minimum gereduceerd. Overigens bedraagt een batch bij MariaSole niet meer dan 60 kilogram, wederom een bewijs van vakmanschap.

 

Erkenning

De producten van MariaSole worden erkend en geroemd om hun kwaliteit in de gehele wereld. Zo is MariaSole hofleverancier voor de koninklijke familie van Saudi-Arabië en kent het bedrijf distributie in de meest toonaangevende warenhuizen van de Europese hoofdsteden als Harrods, Printemps en KaDeWe.

De koffiebonen die wij in ons assortimen thebben zijn de biologische variant MariaSole LineaVerde BIO en de pittige MariaSole Caffè Espresso koffiebonen. Als ESE-pad hebben wij de Caffè 


MariaSole

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Die de traditionele Siciliaanse koffie met een hoge niveau, MariaSole de wereld van premium koffie.