Kruiden

Pellini Caffè is een toonaangevende Italiaanse producent van koffie uit het noordelijke Bussolengo, bij Verona. De historie van dit familiebedrijf gaat terug tot het oprichtingsjaar 1922. De bedrijfsactiviteiten van Pellini hadden toen echter nog niets met koffie te maken aangezien het bedrijf toen actief was in de productie van en handel in medicinale kruiden. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd in 1947 de switch gemaakt naar koffie. Een succesvolle switch zo is gebleken. Door autonome groei en enkele overnames van andere branderijen (o.a. Cafe Roberta uit Modena) behoort Pellini nu tot de op 4 na grootste koffiebrander van Italië, goed voor een productie van 12 miljoen kilo koffie per jaar.

 

il pallino del caffè

De slogan van Pellini is 'il pallino del caffè', vrij vertaald 'bezeten van koffie'. En dit blijkt uit de kwaliteit die deze brander op de markt brengt. Enkele melanges van Pellini zijn prijswinnende melanges op internationale competities, wat voor een brander van dit formaat vrij uniek is. Veelal zijn het toch de kleinere branderijen die hier met de eer gaan strijken. Pellini staat dan ook voor kwaliteit, wat reeds begint op de plantages waar Pellini zelf de eerste kwaliteitsselectie maakt voor de te gebruiken koffiebonen. Alle verschillende soorten bonen die men gebruikt worden apart gebrand, allen volgens een specifiek en geoptimaliseerd proces om de eigenschappen in elke boon optimaal te benutten. Wellicht zit het geheim in de rustperiode die men hanteert voor het melangeren van de verschillende bonen. Geavanceerde aparatuur en testpanels zien erop toe dat de producten van Pellini voldoen aan de hoge kwaliteitseisen om een optimale smaak te garanderen.

 

Pellini TOP

Pellini deelt haar producten in onder verschillende 'families'. Het vlaggeschip van Pellini kreeg de naam TOP en is voorzien van een strakke, elegant zwarte verpakking wat een luxueze uitstraling verzekerd. Deze uitstraling is doorgetrokken naar de rest van de producten, waardoor men van enkele 'oude bekenden' afscheid heeft genomen. De 'basismelange' van Pellini, de Classico met de herkenbaar rode verpakking heeft dan ook plaats gemaakt voor de Vivace nr82. Dezelfde uitstraling als de TOP, maar een heel andere koffie. Met 60% Arabica en 40% Robusta bonen een zeer universele koffie welke met name geschikt is voor de volautomaat en als allround koffie bestempeld kan worden. Een zeer aangename, kruidige smaak zonder scherpte of bitterheid met een lange nasmaak en afdronk.


Pellini

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
 1. -13%
  Pellini N° 42 Tradizionale gemalen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 4,95 Speciale prijs € 4,29 Vanaf € 3,99
  Reward Points Policy Earn 3 geschenkdukaten
 2. -16%
  Pellini N°3 Gran Aroma koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 18,99 Speciale prijs € 15,95 Vanaf € 14,29
  Reward Points Policy Earn 10 geschenkdukaten
 3. Pellini Top ESE-servings 18 st
  Waardering:
  93%
  € 6,99
  Reward Points Policy Earn 3 geschenkdukaten
 4. -25%
  Pellini N°9 Cremoso koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 18,99 Speciale prijs € 14,25 Vanaf € 13,19
  Reward Points Policy Earn 10 geschenkdukaten
 5. -16%
  Pellini TOP 100% Arabica gemalen blik
  Waardering:
  98%
  Normale prijs € 5,95 Speciale prijs € 4,99 Vanaf € 4,79
  Reward Points Policy Earn 3 geschenkdukaten
 6. -5%
  Pellini Top ESE-servings 150 st
  Waardering:
  92%
  Normale prijs € 55,95 Speciale prijs € 52,95 Vanaf € 51,95
  Reward Points Policy Earn 15 geschenkdukaten
 7. -17%
  Pellini TOP 100% Arabica koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 22,95 Speciale prijs € 18,95 Vanaf € 17,95
  Reward Points Policy Earn 18 geschenkdukaten
 8. -7%
  Pellini N°82 VIVACE koffiebonen
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 14,99 Speciale prijs € 13,99 Vanaf € 12,49
  Reward Points Policy Earn 14 geschenkdukaten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Een koffiebrander waarbij alles lijkt te kloppen: schitterende kwaliteit, fantastische uitstraling en aangenaam geprijsd. Niet voor niets is Pellini uitgegroeid tot de grootste 5 Italiaanse koffiebranders.