Koloniale goederen

De verkoop van 'koloniale goederen' was de bedrijfsactiviteit van de onderneming die Hermann Schirmer in 1854 oprichtte in Leipzig. Koffie had hier een grote rol in en dat was dan ook de bedrijfstak die verder uitgebouwd werd met een eigen koffiebranderij. Enkele overnames volgden en gaanderweg doorstond Schirmer de turbulente geschiedenis van Duitsland. De verhuizing naar Dortmund kwam nadat de onderneming het prestigieuze koffiemerk KA-I-RO alhier over heeft genomen. Helaas heeft deze overname er niet toe geleid dat het merk Schirmer synoniem staat aan een prestigieuze koffiebrander. Desondanks heeft Schirmer een zeer interessante productportfolio en heeft het alle kennis in huis om producten van goede kwaliteit te produceren tegen aantrekkelijke prijzen.

 

Fair Trade

Schirmer verwerkt een groot aandeel koffie welke verkregen is volgens de richtlijnen van de FairTrade organisatie, een onderneming welke o.a. toeziet op een eerlijke prijs voor de koffieboeren. Al sinds de oprichting in 1992 steunt Schirmer de initiatieven van deze organisatie. Daarnaast verwerkt Schirmer biologische koffiebonen en produceert het enkele melanges welke zowel voldoen aan de richtlijnen voor Fairtrade als de richtlijnen van de BCS-Öko organisatie voor stimulering van biologisch verkregen producten.

 

Schirmer koffie bestellen bij Koffiepiraat

Het assortiment van Schirmer dat op Koffiepiraat.nl te vinden is, bestaat uit de biologische Schirmer Bio Fairtrade Espresso koffiebonen (een donker gebrande puur Arabica koffie) en de cafeïnevrije variant Schirmer Selection cafeïnevrij


Schirmer

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. Schirmer Selection cafeïnevrije koffiebonen (decaf)
  Waardering:
  99%
  Reward Points Policy Earn 12 geschenkdukaten
 2. Schirmer Bio Fairtrade Espresso koffiebonen
  Waardering:
  57%
  Reward Points Policy Earn 12 geschenkdukaten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Hermann Schirmer heeft in 1854 de grondvesten gelegd voor deze Duitse koffieproducent welke nu, ruim anderhalve eeuw later, succesvol produceert onder eigen merk maar ook de productiepartner is voor vele retailers.