Mocambo

Opgestart vanuit het gemis naar 'thuis': Drago Mocambo. Een in Duitsland woonachtige Siciliaan produceert indrukwekkende koffies welke inmiddels wereldwijd een zeer goede naam hebben.

Giuseppo Drago

Begin jaren '80 waren moeilijke jaren voor Giuseppo Drago, een Siciliaan woonachtig in het Duitse Ruhrgebied. Goede koffie was hier moeilijk verkrijgbaar en ook online boodschappen doen was nog niet uitgevonden. Alle reden om in 1985 een kleine koffiebranderij te beginnen. Volgens Italiaanse stijl en traditie met aandacht voor mens, kwaliteit en de geneugden van het leven. Inmiddels is de productiefaciliteit aanzienlijk gegroeid en is ook internationaal het merk Mocambo een gewaardeerd merk. 

 

Modern

Het voordeel van Mocambo is dat zij door het relatief jonge bestaan een goede start hebben kunnen maken met moderne apparatuur. En met het groeien van het bedrijf, groeide ook de technologische kennis. Het resultaat is dat Mocambo vandaag de dag over een zeer moderne branderij beschikt. Van hieruit wordt met ambachtelijke kennis een mooi kwaliteitsproduct afgeleverd. Ook de producten zijn goed aangepast op moderne volautomatische machines. Met een zeer gunstige prijs/kwaliteitverhouding als prettige bijkomstigheid.

 

Koffiebonen

De koffiebonen in ons assortiment zijn allen mengelingen van Arabica en Robusta, zoals dit eigenlijk bij het gros van de Italianen het geval is. Beide soorten complementeren elkaar fantastisch en zorgen voor een perfect eindproduct. De bestseller van Mocambo is de Mocambo Brasilia, wat tevens de meest krachtige melange is.Voor de liefhebber van een mildere Mocambo stijl is er de Mocambo Gran Bar en de Mocambo Suprema koffiebonen zitten hier qua sterkte tussenin.