Nannini

Wanneer er over Nannini gesproken wordt, wordt er vaak over Gruppo Nannini gesproken. De familie Nannini heeft namelijk een waar imperium gerealiseerd in patisserie en voortreffelijke koffie.

Familiebedrijf

Nannini is een echt familiebedrijf en heeft dan ook een rijke geschiedenis. Begonnen met het uitventen van alledaagse artikelen als veters en knopen vanaf zijn fiets, was het Guido Nannini die de toch meer uitdaging zocht en diverse Italiaanse steden doortrok. Hij deed op diverse vlakken kennis en ervaring op en keerde terug naar Toscane. Als eerste in de regio kocht hij een stoommachine om te gebruiken voor het serveren van koffie in zijn nieuwe uitdaging, het openen van een bar. Een succes, zo bleek. Guido had in zijn rondzwervingen vaak de juiste mensen ontmoet die hem de juiste kennis bij hebben gebracht. In 1930 verwierf Guido een vergunning voor de productie van likeur en gebak. De bar werd verkocht en de patisserie-tak werd uitgebreid. Het bedrijf werd in 1944 verdeeld onder zijn zonen, waarbij het Danilo was die de patisserie-tak met bijbehorende koffie-gelegenheden heeft uitgebreid tot een onderneming van formaat. 

Allesandro

Danillo's dochter Gianna is een succesvolle popster in Italië. Vandaar dat Danilo's zoon Allessandro, na een carriere als Formule1-coureur, inmiddels de touwtjes in handen heeft en het koffiemerk succesvol een nieuwe impuls geeft. Kenmerkend aan  'zijn' koffie is het elegante karakter. Gebalanceerd, rijk aan crème en heerlijke chocolade-invloeden in de afdronk. Vanuit de stad Faenza in Emilia Romagna vinden deze elegante koffies meer en meer fans over de gehele wereld 

Classica

De  Nannini Classica koffiebonen  is de meestverkochte koffie van Nannini. Een gemakkelijke, universele koffie welke perfect in balans is. Een absolute aanrader voor diegene die op zoek is naar een betaalbare, exclusieve koffie.