Hausbrandt

Historie

Het koffiemerk Hausbrandt is gestart in 1892 en was destijds een van de allereerste koffiebranderijen ter wereld. Er is hier dus sprake van een bijna uniek lange historie en meer dan honderd jaar aan ervaring in de koffiebranche. Het begon allemaal met Hermann Hausbrandt, een kapitein op een Oostenrijks marineschip. Hij besloot op een dag koffie te branden en verkopen in Triëst, Italië. In die tijd was het nog erg lastig om koffie te transporteren en op te slaan, waardoor het des te knapper is dat dit bedrijf meer dan 125 jaar na oprichting nog altijd heel succesvol is. Het feit dat hier kennis van zaken aanwezig is, wordt door niemand meer betwijfeld. Mede dankzij het ondernemingstalent van Hermann Hausbrandt, wat uiteindelijk de basis legde voor een uitgebreid assortiment aan verschillende koffieproducten, is het merk nu succesvoller dan ooit tevoren. 

Premium kwaliteit


Hausbrandt is niet alleen historisch gezien een heel speciaal koffiemerk, het heeft ook meerdere prijzen gewonnen voor de kwaliteit van de koffie die door de jaren heen geleverd is. Een van de prijzen is bijvoorbeeld een gouden medaille geweest voor de beste Italiaanse kop espresso koffie. Mede dankzij deze wereldwijde erkenning van Hausbrandt en de onlosmakelijke verbondenheid met premium kwaliteit is dit merk vandaag de dag nog altijd een van de grootste producenten en verkopers van koffie wereldwijd. In meer dan 70 landen is de vraag naar Hausbrandt koffie elk jaar weer zeer hoog, wat een direct resultaat is van de loyaliteit die de gebruikers van deze koffie nog altijd voelen. 

Gouden toekomst


Vanwege de continuerende hoge kwaliteit van de koffie en de periodieke nieuwe smaken die aan de mogelijke keuzes worden toegevoegd bij Hausbrandt, ziet dit koffiemerk een gouden toekomst tegemoet. Door op werkende principes, zoals het langzaam branden van de koffiebonen, voort te borduren en tegelijkertijd altijd op zoek te zijn naar verbetermogelijkheden, zal de hoge kwaliteit alsmaar naar nog hogere standaarden worden doorontwikkeld.  Op dit moment zijn de meeste ogen gericht op de Hausbrandt Qualita Rossa Macinato, Hausbrandt Venezia en de Hausbrandt Superbar. Iedereen die op zoek is naar een kop koffie waar de kwaliteit vanaf druipt, is met de koffie van Hausbrandt dus aan het juiste adres. Na het proeven van de authentieke en op termijn herkenbare smaak, hebben heel veel gebruikers de neiging om zich gevoelsmatig voor lange tijd aan dit merk te binden.