Passalacqua

Napels is dé stad in Italië welke de meeste verbintenis heeft met koffie. De koffiecultuur is in Napels haast  tot een ware kunst verheven. Niet zo gek dus dat Passalacqua, makers van topkoffie, juist in Napels haar oorsprong heeft.

Samuel Passalacqua

In 1948 is het oprichter Samuel Passalacqua die de familienaam heeft verbonden aan de koffiebranderij. Begonnen met een een simpele machine welke slechts 5kg capaciteit had, is het bedrijf snel gegroeid naar een bijzonder gewaardeerde fabrikant van hoge kwaliteit koffie. Deze drang naar kwaliteit (waar absoluut geen concessies aan gedaan worden) heeft ertoe geleid dat Passalacqua vandaag de dag een productiecapaciteit heeft van 3,5 ton per uur om alle liefhebbers wereldwijd van hun creaties te voorzien. De derde generatie Passalacqua presenteert zich dan ook graag met trots.

 

Perfectie

Perfectie is er binnen Passalacqua van begin af aan geweest en vormt de levensader van de onderneming. Deze brander maakt dan ook graag gebruik van zeer bijzondere Estate-koffies bij het maken van de blends. Jamaica Blue Mountain koffiebonen en Captain Cooks Kona koffiebonen uit Hawaii worden dan ook graag verwerkt om een 'perfecte' koffie te verkrijgen. Elke creatie die Passalacqua verpakt in de kenmerkende gele zak is dan ook een ware creatie van deze brander die zichzelf graag als ámbachtslieden' omschrijft.

 

Passalacqua Harem en Cremador

Koffiepiraat heeft 2 fantastische melanges van Passalacqua in het assortiment. Het vlaggeschip van Passalacqua zijn de Passalacqua Harem koffiebonen: een prijswinnende koffie samengesteld uit de beste Arabicabonen. Een ware delicatesse! De Passalacqua Cremador koffiebonen zijn samengesteld met een 30%-gedeelte Robusta. Hierdoor geeft de Cremador een geweldige crèmelaag en is de koffie uitermate geschikt voor gebruik in een volautomatische koffiemachine.