Zo zet jij koffie met een French Press

Eén van de meeste bekende methodes om koffie te zetten is via de French Press. Het apparaatje (ook wel cafetière) is handig om mee te nemen, werkt eenvoudig en zet fantastische koffie. Maar hoe gebruik je eigenlijk een French Press? KoffiePiraat helpt je graag verder in dit artikel.

Veel voor de prijs voor weinig

De French Press is een handig apparaat om echte koffie mee te zetten. Daarbij heb je bijna niets nodig voor de robuuste koffie. Je hebt alleen het apparaat, gemalen koffie en warm water nodig. Dit apparaat maakt zelfs geen gebruik van een filter, het is eigenlijk een ouderwetse manier van koffiezetten. Desondanks proef je alle smaken van je koffie terug in je kopje.

 

Wat heb ik nodig voor een French Press?

Uiteraard heb je als eerste de French Press zelf nodig. Dit apparaat bestaat uit een glazen kan, een metalen zeef en een deksel. Daarnaast heb je heet water (net klaar met koken) en gemalen koffie nodig. Dat is het, meer heb je niet nodig.

 

Hoe werkt de French Press?

1. Spoel de French Press om en zet het apparaat op een vlakke ondergrond. Zo weet je zeker dat het hete water niet overstroomd.

 

2. Trek de deksel/het filter omhoog zodat hij niet meer vast zit op de glazen kan.

 

3. Plaats de gemalen koffie in de French Press. We adviseren 2 theelepels per kop koffie maar je bepaalt zelf natuurlijk hoe sterk je de koffie wilt.

 

4. Vul de French Press met heet water. Tijdens deze stap giet je het over de koffie heen. Je kunt ervoor kiezen om het water voorzichtig te roeren door de koffie, maar dit is niet nodig.

 

5. Zet de deksel/het filter weer op de kan, maar druk nog niet door. Je koffie wordt namelijk slap als je direct besluit de filter door te drukken.

 

6. Laat de koffie minimaal 4 -5 minuten trekken. Hoe langer je laat trekken, hoe sterker de koffie. Echter wordt het water wel koud als je het te lang laat trekken.

 

7. Druk de filter langzaam naar beneden. Hoe langzamer, hoe beter dit is voor je koffie.

 

Genieten maar!

De koffie uit je French Press is klaar voor gebruik. Het is mogelijk dat er wat koffiedeeltjes in je koffie zit. Om dit te voorkomen, kun je gebruik maken van grove gemalen koffie. Voor een French Press kunt je het best zelf goede koffiebonen kopen en die zelf malen. Zo krijg je de beste basis voor je koffie.

 

Koffiebonen nodig voor je French Press? Bekijk het aanbod van KoffiePiraat!

- Illy Normal koffiebonen

- Caffè Mauro De Luxe koffiebonen

- Kimbo Extreme koffiebonen