Overheerlijke Chai Tea Latte

Chai Tea wordt steeds populairder en wij begrijpen wel waarom. Deze heerlijke variant van thee heeft vaak een kruidige smaak en is lekker op ieder moment van de dag. Van honing tot gember, er zijn enorm veel smaken op de markt. De chai tea latte van Dolce Gusto is helaas niet meer verkrijgbaar, maar we hebben gelukkig nog een hele hoop andere varianten.

 

Wat is chai tea?

Chai tea, of chai latte komt uit Zuid-Azië en het is een kruidige drank. Letterlijk betekent chai tea “gemengde kruidenthee”. De thee heeft vaak een zoete smaak. Volgens het originele recept maak je chai tea in een pannetje met water of melk, met de verse theeblaadjes, kruiden en specerijen. De melk kan je ook vervangen door een melkvervanger, zoals sojamelk of havermelk.

Instant chai

Ook in Nederland drinken we steeds meer chai tea. Tegenwoordig bestaan er ook heel veel instant chai tea. Die zijn binnen een handomdraai klaar, perfect voor bijvoorbeeld een thuiswerkdag. Doe een zakje chai tea bij wat heet water, melk of melkvervanger en je bent klaar om het te drinken.

Helaas is de chai tea van Dolce Gusto niet meer verkrijgbaar, maar wij hebben wel veel andere heerlijke smaken. Zo hebben wij bijvoorbeeld de heerlijk chai tea van Royal Chai, met smaken als Turmeric Chai, Ginger Chai en Masala Chai. Ook de chai lattes van Krüger zijn een hele goede optie. Zo hebben we onder anderen de smaken Chai Latte Honing, Chai Latte Vanille en Chai Latte Sweet India

Bekijk al onze chai tea HIER