Yoghurt Parfaits: Lekker, gezond, mooi en heel erg makkelijk te maken!

Fruit, Yoghurt & Granola Parfaits zitten boordevol proteïne waardoor het een slimme keuze is als ontbijt, tussendoortje, of zelfs lunch! Het leven is druk deze dagen, is het niet? Ben je op zoek naar snelle en makkelijke maaltijden en snacks die niet alleen vullen, maar ook super snel klaar zijn? Als ik op zoek ben naar een snel ontbijt, lunch of zelfs een tussendoortje (laten we eerlijk zijn, tegenwoordig moet elke maaltijd snel klaar zijn!), dan zijn deze Fruit, Yoghurt en Granola Parfaits in elk opzicht de juiste keuze.

Ze vereisen slechts drie eenvoudige ingrediënten: yoghurt, vers fruit en granola of muesli. Om deze Fruit, Yoghurt & Granola Parfaits te maken, heb ik twee verschillende soorten granola gemend en gebruikt. Je kan jouw favoriet granola of muesli gebruiken.

 

Wat jij heerlijk vindt. Ik begon met het leggen van granola op de bodem van mijn parfaitbeker, daarna voegde ik een laag yoghurt toe. Je kan natuurlijk kwark, kokosyoghurt, haveryoghurt of griekse yoghurt gebruiken. Daar na een laag verse mango, aardbeien en druiven. Een laag granola, nog een laag fruit, nog een laag yoghurt, en het geheel afgemaakt met nog meer fruit.

 

Ik besloot deze ook met een halve passievrucht en met chocolade bedekte marshmallow van Baru om te versieren. Je kunt ook de vegan alternatief Mallow Puffs Marshmallows gebruiken. Om jouw parfait prachtig te maken, adviseer ik om een transparante kom of glas te gebruiken. Om het extra leuk te maken kun je ook een wijnglas of martini glas gebruiken. Kies uit wat je in huis hebt. Als je dit meeneemt voor een snel ontbijt of lunch op kantoor, probeer het dan te maken in een herbruikbaar bewaar bakje voor een heerlijk en gezond mailtijd onderweg.

Het beste aan deze parfaits is dat ze veelzijdig zijn. Verander het fruit zoals je wilt, en gebruik wat op dit moment in het seizoen is. De ene keer maak ik ze met aardbeien en bosbessen, de andere keer met frambozen of bramen. Of je nu op zoek bent naar een gemakkelijk ontbijt, een snelle lunch of een bevredigend tussendoortje, deze fruit, yoghurt & granola Parfaits zijn het antwoord. Serveer ze met jouw favoriet koffie en geniet ervan. Klaar in 5 minuten! Heel mooi! En lekker gezond!

<