Wat is het verschil tussen ESE-servings en gewone koffiepads?

Ze lijken heel erg op elkaar, maar toch zitten er een hele hoop verschillen in. De ESE-servings en de gewone koffiepads. Misschien heb je al eens meegemaakt dat je per ongeluk de verkeerde pads hebt gekocht. Daarom leggen wij je graag uit wat het verschil nou eigenlijk is tussen deze twee

ESE-servings en gewone pads

Kort gezegd zijn Een E.S.E (Easy Serving Espresso Pod) is kleine samenperste koffiepads met daarin ongeveer zeven gram gemalen koffie. De pad is geschikt voor espressomachines waar je deze pads in kan stoppen. ESE-pads zijn bedacht door Illy. Het idee erachter was om een makkelijke oplossing te bieden voor het thuis bereiden van een lekkere espresso. Het is namelijk erg makkelijk in gebruik en binnen een mum van tijd klaar. Gewone koffiepads zijn niet geschikt voor espressomachines, maar wel voor bijvoorbeeld je Senseo apparaat. ESE servings hebben een compacter formaat en zijn geschikt om onder een andere druk te worden bereid als Senseo pads. Doordat de ESE-servings hetzelfde verpakt zijn als Senseo pads, lijkt het alsof je ze voor zowel een espressomachine als Senseo apparaat kan gebruik. Dit is dus echter niet het geval.

Veel soorten

Sinds de komst van de Illy ESE-servings zijn er steeds meer merken bijgekomen die dit soort servings aanbieden. Er zijn veel verschillende smaken. Illy staat ieder bedrijf toe om de pads te maken, zolang de bedrijven zich maar houden aan de voorschreven standaarden van Illy. De voordelen van ESE-servings zijn bijvoorbeeld dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de maalgraad, de hoeveelheid koffie die je moet afmeten, de druk en de snelle bereiding.

Benieuwd naar welke ESE-servings wij allemaal aanbieden? Check het HIER.