Lees je hier hoe je jouw eigen Cold Brew thuis kunt maken

Wat is het?

Cold brew koffie is niet hetzelfde als ijskoffie. Het is eerder het jonge, hippe zusje. Ijskoffie wordt warm gezet en daarna afgekoeld, terwijl bij cold brew gemalen koffie vermengd wordt met koud water, hierna 12-24 uur in een afgesloten bak moet trekken, om vervolgens gefilterd te worden. Daardoor is er ook een verschil in smaak: cold brew is zachter en zoeter van smaak dan een ijskoffie.

 

Hoe maak je het?

Eerlijk is eerlijk: een goede cold brew koffie zet je niet op 5 minuutjes. Je begint er dus best op tijd mee, aangezien hij minstens 12 uur moet trekken. Maak hem bijvoorbeeld ‘s avonds, zodat je hem ‘s morgens mee naar je werk kunt nemen. Je kunt je cold brew maken in gewoon in een glazen kan of grote pot.

100gr snelfilter koffie, 900ml water, sluitbare fles/pot, filterzakje

5 min bereiding, 24 uur wachttijd, 10 porties

 

 

Doe 100gr snelfilter koffie in een pot of fles met een inhoud van 1 liter. Vul de pot met 900ml koud water en sluit goed af. Schud een paar keer om en laat 24 uur staan zodat alle aroma’s uit de koffie worden opgenomen. Schud de koffie na 24 uur nog een keer en schenk door een papieren koffiefilter (in een filterhouder voor het gemak) in een maatbeker. Maak de fles schoon en schenk de koffie terug in de fles. Door de lage zuurgraad is je Cold Brew is zeker een week houdbaar in de koelkast.

 

Serveer over ijsblokjes, met melk en suiker als dit je ding is. Geniet van je intense zachte zoete koffiesmaak thuis, op het werk of onderweg.

 

Variaties:

Schenk er een beetje Monin siroop bij zoals de Hazelnoot of Chocolade smaak.

Ook lekker om een bolletje vanille ijs in je ColdBrew te gebruiken ipv ijsblokjes.