Ben jij tegenwoordig wat vaker thuis? En mis je je Caramel Latte Macchiato?

Menig barista zal je vertellen dat de Caramel Latte Macchiato, een van de meest bestelde koffievarianten is, die is ontstaan uit de gewone Latte Macchiato. Die combinatie van espresso, opgeschuimde melk en caramel zorgt voor menig fijn koffiemomentje. Tot nu maakte veel van ons dit niet zelf. Tijd om daar eens verandering in te brengen want het is super makkelijk. En mooi meegenomen: ook nog eens een stuk goedkoper.

Wat heb je nodig?

- Een sterke espresso
- 200 ml Melk
- Voor het beste schuimresultaat gebruik je een volle melk. Je kunt ook een vegan melk zoals haver- of sojamelk.
- 50 ml Karamel saus. Bijvoorbeeld de Monin caramel siroop of de Nic romige Caramel saus
- Een groot glas en een lange lepel


Stap 1:


Giet de melk in een melkopschuimer en klop het op tot een warme stevige melkschuim. Heb je geen melkopschuimer? Je kunt de melk ook opwarmen in een pannetje en ondertussen met een handmixer opkloppen. Je melk wordt iets minder stevig, maar je krijgt wel een vrolijke schuimkraagje.

Stap 2:


Zet een sterke espresso van je favoriete koffie. Of probeer hier bijvoorbeeld de Illy Intenso Dark Roast gemalen koffie voor. Illy Espresso Intenso voor Nespresso verkrijgbaar. Drink je Nescafé dan is de Dolce Gusto Espresso Intenso een lekkere espresso.

Stap 3:


Schenk een laagje caramel in het glas. Schenk hier rustig je melk bovenop en daarna voorzichtig de espresso. Je krijgt nu een gezellig laagjes effect. 

Stap 4:


Schenk nog wat van je caramelsaus of caramelsiroop op het melkschuim. Roer met je lepel rustig de caramel op de bodem door de espresso en geniet van je heerlijke zelfgemaakte Caramel Latte Macchiato.


Niet moeilijk toch? En ook erg leuk om te kunnen serveren aan familie en vrienden tijdens een speciale gelegenheid. We weten zeker dat ze blij verrast zullen zijn met het feit dat jij dit zo makkelijk even op tafel weet te zetten.

Tot slot nog een variatietip:


Er zijn nog veel meer lekkere smaakjes die je kunt proberen in je koffie. Wat dacht je van Monin chocolade, hazelnoot of amaretto? Of Nic’s toffee caramel en black cookie. Jouw huis, jouw bijzondere koffievariaties!