Hoe maak je een latte macchiato?

Dit koffiedrankje is een van de populairste in de samenleving. En dat is ook niet zo gek, want de smaak is mild en daarom geschikt voor elk moment. Daarnaast is het dankzij de laagjes waar het uit bestaat ook nog eens een mooie koffie om te zien. Een latte macchiato bestellen of kopen is natuurlijk iets anders dan deze zelf maken.

Misschien ben jij iemand die erg geniet van deze koffie, maar twijfelt over de juiste bereidingswijze.  Om daar verandering in te brengen en je op weg te helpen, laten we je in dit artikel zien wat de bereidingswijze is van de latte macchiato.

Om dat te kunnen doen, moeten we eerst even bekijken waar het drankje precies uit bestaat.

Benodigdheden

- Om te beginnen heb je melk  nodig. Traditioneel een romige koemelk, maar je kunt ook prima een vegan melk gebruiken.

- verder heb je espresso nodig. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de zeer geschikte koffiebonen of gemalen koffie hiervoor te gebruiken. Je kunt ook een lekkere espresso ESE serving, Nespresso or zelfs een cafeïnevrij koffie kiezen. 

Een sterke koffie is ideaal voor het beste resultaat.

 

Het stappenplan van de bereiding ziet er vervolgens zo uit:

  1. Schenk een hoeveelheid melk naar wens in een glas of mok. Voor een nog leuker effect kun je de melk eerst opschuimen. 

  2. Voeg aan de melk vervolgens rustig een shot warme espresso toe

  3. Wacht af tot de combinatie van espresso en melk mooie laagjes vormt. Gebruik daarom het liefst een glas zodat je de laagjes ook echt kunt zien. 

  4. Geniet van je latte macchiato!

 

Hopelijk hebben we je hiermee laten zien dat het maken van deze koffievariant heel eenvoudig is en zit jij snel aan je eigen latte macchiato. Veel koffie plezier! 

Tip:

Als jij de latte macchiato onder de knie hebt vindt je het misschien leuk om eens te varieren. Lees hier ons recept voor de caramel latte macchiato