Allebrand’s Gourmet Popcorn: meer dan zoet en zout

Zoete en zoute popcorn kennen we allemaal wel in Nederland. Maar wist je dat er nog een hele hoop andere smaken zijn? Joshua en zijn vrouw Mirjam van Allebrand’s Gourmet Popcorn verkopen allerlei smaken popcorn waar je van gaat watertanden. 

Soms in je Koffie Piraat pakket

Als je vaker bij ons koffie besteld ben je misschien weleens een tonnetje van hun popcorn tegengekomen bij je bestelling. We doen regelmatig weggeef acties en één van onze favoriete weggevers is de Allebrand’s popcorn. We zijn er zelf namelijk zo dol op dat we dit graag delen met onze klanten. 

Het ontstaan van Allebrand’s

Allebrand’s Gourmet Popcorn is een echt familiebedrijf. De vader van Joshua startte het bedrijf zo’n 25 jaar geleden in Amerika. Joshua groeide er in op en begon op zijn 12e te helpen met het maken van popcorn. Al gauw nam hij de passie voor popcorn van zijn vader over.

Allebrand’s in Nederland 

Joshua ontmoette zijn vrouw Mirjam in Kansas en ook zij ontwikkelde een grote liefde voor het popcornbedrijf. Samen bespraken zij de mogelijkheden om de popcorn ook in Nederland te verkopen. Toen ze besloten om naar Nederland te verhuizen, namen ze de popcorn mee en openden ze een Allebrand’s Gourmet Popcorn winkel in Dordrecht. 

Hier in Nederland is Allebrand’s op veel verschillende locaties beschikbaar. Denk aan events, maar ook bioscopen of op de borrelkaart in restaurants. Smaken als Caramel-Coffee en Jalepeno Chili Cheese doen het hier heel goed.

Onderscheidend

De popcorn markt in Nederland is erg klein en de bestaande markt levert vaak aan grote bedrijven. Allebrand’s is kleiner, gebruikt familierecepten met de beste ingrediënten en alles wordt met de hand gemaakt. Dit is wat Allebrand’s echt onderscheidt van andere popcornmerken. “Dutch people are open to try new things,” vertelt Joshua. “Sometimes people who don’t even like popcorn come in, but they leave with a smile on their face and have a new favorite popcorn flavor.”

De toekomst

Hoe hij denkt over de toekomst? Joshua hoopt dat Allebrand’s in de komende jaren op meer plekken verkrijgbaar zal worden. Ook denkt hij aan het openen van een pop-up winkel, die net als zijn popcorn letterlijk op-popt. Daarnaast hoopt hij zijn trouwe klanten te behouden en natuurlijk nieuwe, gelukkige gezichten te zien die in zijn winkel komen kijken.

Naast Popcorn maakt Allenbrand's ook suikerspin en zijn ze te boeken voor evenementen. Benieuwd naar alle popcornsmaken van Allebrand’s Gourmet Popcorn? Klik dan hier 

Bestel een bak popcorn op de website van Allebrand's of breng een bezoekje aan de winkel.

Ben je geïnteresseerd in andere lokale ondernemers?

Lees hier over Richard van Jones Brothers Coffee uit Amsterdam, of Floor van Max's Mints uit Haarlem of Ali van Yalda Herbs uit Amsterdam.