Reizen tijdens de "New Normal" In gesprek met Raoul over Solo Retreats

Wie is Raoul?

Raoul is een koffieliefhebber en een jonge ondernemer, die ongeveer drie jaar geleden is begonnen met zijn eigen bedrijf. Act-of-Travel, een reisbureau dat gespecialiseerd is in het organiseren van individuele geavanceerde reizen voor een speciaal gelegenheid. De reis die de klant wenst te maken dient een specifiek doel te hebben. Vervolgens zullen Raoul en zijn team een gepersonaliseerde reis organiseren rondom dit doel. Een reis zo uniek en zo gepersonaliseerd, dat vindt je nergens anders!

Door de huidige situatie waarin wij momenteel zitten, worden wij erg beperkt om te reizen en de continue verandering van de regels. Eén dag zijn de grenzen open en op een ander moment zijn de grenzen weer dicht. Het zit onze DNA, in onze natuurlijk om continu te bewegen en dingen te ontdekken. De mens houdt van verandering, zo zitten wij in elkaar, zo zit de menselijke natuur in elkaar.

Wij zagen toen dat veel van onze klanten lokale trips begon organiseerden, waarbij zij twee á drie dagen naar een hotel vertoefden om weer tot zichzelf te komen en te (her)ontdekken waar zij naar toe wilden (in hun persoonlijke groei), zeker in de tijd waarin wij nu leven. Als ondernemer is je werk niet slechts “werk”, het is je passie en je houdt enorm van wat je doet. Om deze reden is het ook dan ook moeilijk om afstand te nemen hiervan en van tijd tot tijd goed tot rust te komen.

“We just took a moment for ourselves. We have always been about very much listen to what our clients want, we have very much listen to what do they need.”

“The core to every purpose when we talk to our clients is a matter of transformation. A lot of our clients are entrepreneurs as well and they always just go on holidays to find rest, to disconnect in general and to learn about new cultures, taste new food, experience new stuff that really just adds to their lifestyle.”

Toen bedachten wij dat het onnodig is dat wij ons zo beperkt voelen, gezien er voldoende te beleven is binnen Nederland. Voeg de elementen toe van de buitenlandse beleving en voilà: het ontstaan van de Solo Retreat. De Solo Retreat is geïnspireerd door onze klanten en deels door een virtuele retreat die ikzelf heb gedaan in de afgelopen maanden. Tijdens de virtuele retreat werd ik gedurende een maand lang, drie keer per week twee uur per dag gebeld met de gehele groep. Het was super intens en tijdrovend. Wij werd virtueel uit onze situatie getrokken en stonden onszelf toe om na te denken over de verschillende aspecten van ons leven.

Deze elementen zijn ook toegevoegd bij onze Solo Retreat.

Wat houdt onze Solo Retreat dus in?

Het betreft een solo, tweedaagse lokale overnachting. Een moment voor jezelf, zodat jij jezelf kan loskoppelen van jouw huidige situatie/omgeving. Vervolgens wordt je gelinkt aan één van onze ervaren coaches met wie je een gesprek hebt voor je vertrek om duidelijke afspraken te bespreken, zoals waar deze trip voor bestemd is, het bepalen van realistische verwachtingen en om elkaar te leren kennen.

Voor vertrek ontvang je van ons een reispakket, met daarin een notitieboek om alles te kunnen opschrijven en een roomspray. Gedurende deze trip zullen er meerdere virtuele gesprekken zijn met de coach zodat jij gefocust kunt blijven. En tot slot zal er ook een eindgesprek komen, om deze retreat af te sluiten. Ook bestaat de mogelijkheid om na de solo retreat nog gesprekken met hen te hebben, maar dat valt buiten de retreat. 

De Solo Retreat is ook tevens ook een duurzame reis binnen Nederland, doordat het niet ver van huis is en je er zelf naar toe gaat met de auto.Wij hebben 10 persoonlijke keuzes gemaakt, allemaal exclusieve hotels waar wij erg van houden, met wie wij samenwerken. Wij hebben hier bewust voor gekozen als deel van onze duurzaamheids keuze, gezien wij op deze manier lokale hotels ondersteunen en hierdoor kunnen helpen voorkomen dat onze favoriete conciërge wordt ontslagen doordat de deuren dicht moeten. 

Wil je meer over Raoul van Act of Travel weten? Klik dan hier: Act-of-Travel

Wil je meer over 'Solo Retreats' weten? Klink dan hier: Solo Retreats van Act-of-Travel

Wil je tips over gezond blijven van onze andere deskundige lezen?

Vind je ze hier: Yoga tips lees je hier. Tips om je werkstress te verminderen lees je hier. Tips voor fit blijven lees je hier.

Interesse in heerlijke koffie voor thuis, op kantoor of thuiskantoor? Wij staan altijd voor je klaar: Koffiepiraat.nl

Koffiebonen kopen? Bekijk hier onze selectie.  Ook bij ons kan je terecht voor Dolce Gusto caspules, gemalen koffie, ese-servings, thee, koffiemachine reinigingsmiddel, koffiemachine waterfilters en nog veel meer.