Koffiepiraat

Koffie Feiten

Colombia- Colombia is ‘s werelds grootste producent van gewassen, bewerkte Arabica.

Costa Rica- Sinds 1802 vindt er in Costa Rica koffieverbouw plaats. De hooggelegen aanbouwgebieden van  Meseta Central bij de hoofdstad San José staan garant voor de beste koffiesoorten.

Guatamala- Beroemd om een perfect klimaat, een vruchtbare vulkaanbodem en plantages met op een hoogte van 2000m. Alle ingrediënten om koffie van topkwaliteit te kunnen produceren.

India- In het oosten van India –in de districten Mysore, Georg, Naidubattam, Nilgiri, Anamalis, Nelliampatnis en Shevaroy- zijn de koffieplantages van India te vinden.

Kenya- De belangrijkste aanbouwgebieden van Kenya zijn de districten Kiambu, Embu, Thika en Ruira, het hogere gedeelte van Nairobi. De kruidige zuren in de Kenyaanse koffie zijn wereldwijd bekend en beroemd.

Maragogype- de koffiesoort is een gemuteerde koffieboon, welke door deze ingrepen bijzonder breed en groot is.

Mexico- Koffie wordt in Mexico sinds de 18e eeuw verbouwd. De meest belangrijke staten waar deze aanbouw plaatsvindt zijn de staten Vera Cruz, Oaxaca en Chiapas.

Mokka- de benaming voor de ruwe koffie uit Ethiopië, bakermat van de Coffea Arabica. Op de maagdelijke junglebodem in de hoge gebieden van 1800-2400m groeien de beste koffiesoorten ter wereld.

Nieuw Guinea- Onder Europees bewind geleide plantages of op kleine schaal in een locale gemeenschap.

Salvador- Koffieplantages zijn hier sinds het begin van de 19e eeuw te vinden op gebieden van 800-1850m hoogte.

Santos- Santos is de havenstad van de Braziliaanse staat Sao Paulo. Santos is de stad waar fysiek de meeste koffie ter wereld wordt doorgevoerd.

Tanzania- De bekendste aanbouwgebieden van Tanzania zijn de hellingen van de Kilimanjaro en Mount Meru.