Koffiepiraat

Gezonde koffie

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Gezonde koffie

De authentieke smaak van koffie, wie verlangt er ‘s ochtends niet naar. Wist je dat een kopje koffie helemaal niet zo slecht voor je is als de meeste mensen denken? Sterker nog, een kopje koffie is alles behalve slecht voor de gezondheid! Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen voor je lichaam door het drinken van gezonde koffie. Als koffieliefhebber hoef je dus niet bang te zijn dat elk kopje koffie slecht voor je is!

Concentratievermogen

Een kopje koffie staat bekend om het verbeteren van je concentratievermogen. Dit komt doordat er cafeïne in koffie zit. Cafeïne is een stimulerend middel wat ervoor zorgt dat jij geconcentreerd bent en je alert voelt! Gezonde koffie kan je daarom een boost geven om je te concentreren.

Cafeïne

Wist je dat cafeïne ook kan helpen tegen hoofdpijn? Het blokkeert bepaalde receptoren in je lichaam waardoor jij minder hoofdpijn of migraine hebt! Daarnaast helpt koffie de medicijnen in jouw lichaam sneller te absorberen waardoor ze sneller effectief zijn. Af en toe een kopje koffie kan dus een hoop ellende besparen!

Voedingsstoffen

Naast dat koffie een grote bron van cafeïne is, zit gezonde koffie ook boordevol met mineralen en vitaminen. Deze heb je dagelijks nodig om gezond te blijven en krijg je dus automatisch binnen als je een gezonde kop koffie drinkt! Ook zitten er veel antioxidanten in koffie. Dit zijn natuurlijke stoffen die schade aan jouw cellen voorkomen.

Gezonde cafeïnevrije koffie

Koffie maakt je niet dik, een kopje koffie bevat namelijk erg weinig calorieën. Let er wel op dat je niet te veel koffie per dag drinkt, want te grote hoeveelheden van een product consumeren is niet gezond. Het drinken van teveel koffie kan ervoor zorgen dat je een te hoog cafeïnegehalte krijgt. Kies dan voor gezonde cafeïnevrije koffie! Koffiebonen die cafeïne vrij zijn, bevatten ongeveer 95% minder cafeïne dan normale koffiebonen. Dit kan een goede oplossing zijn!