Koffiepiraat

Gebruiksinstructies reinigingsmiddelen

Reinigingstabletten

Goed en regelmatig onderhoud van uw apparatuur betekent het behoud van uw apparatuur en zorgt ervoor dat elke kop koffie smaakt zoals deze hoort te smaken. De reinigingstabletten van KoffiePiraat.nl verwijderen moeiteloos vet, olie of koffiedik en zijn universeel te gebruiken in espressomachines, koffieautomaten, traditionele koffiemachines, 1-kops machines en zelfs thermoskannen.

Onze reinigingstabletten zijn van professionele kwaliteit en hierdoor zeer geschikt voor dagelijkse reiniging van machines in de horeca volgens de HACCP-richtlijnen. Uiteraard is dagelijkse reiniging bij thuisgebruik niet noodzakelijk.

Veel moderne machines zijn voorzien van een geïntegreerd automatisch reinigingsprogramma, wat per merk verschilt. In de handleiding van uw apparatuur staat vaak weergegeven hoe u deze dient te reinigen. Wanneer uw machine niet over een dergelijk programma beschikt, gebruikt u dan onze reinigingsadviezen zoals hier weergegeven. Wees altijd extra voorzichtig met verchroomde onderdelen van uw apparatuur en spoel deze altijd goed na of verwijder deze indien mogelijk.

Reinigen van volautomatische machines MET een reservoir voor gemalen koffie:
Plaats de tablet in het lege reservoir en plaats een kopje onder de uitloop. Start uw machine voor bereiding met gemalen koffie. Schakel uw machine uit wanneer het kopje ongeveer half gevuld is. Laat de oplossing ongeveer 5 minuten inwerken. Herhaal deze stappen minstens 3 maal.

Verwijder de zeteenheid en spoel deze met ruim water na. Laat de machine voor gebruik eerst een kop koffie zonder koffiepoeder bereiden. Het lekbakje reinigt u ook eenvoudig door deze voor ruim de helft te vullen met heet water en hier een tablet in op te lossen. Wederom goed naspoelen voor gebruik.

Reinigen van volautomatische machines ZONDER een reservoir voor gemalen koffie:
Verwijder de zeteenheid van uw machine. Reinig het filter en het uitloopkanaal van de zeteenheid met een in ongeveer 150ml heet water opgeloste tablet. Laat de oplossing ongeveer 5 minuten inwerken. Herhaal deze stappen minstens 3 maal. Zeteenheid goed naspoelen voordat u deze weer terugplaatst in uw machine. Het lekbakje reinigt u door deze voor ruim de helft te vullen met heet water en hier een tablet in op te lossen. Wederom goed naspoelen voor gebruik.

Reinigen van espressomachines:
Reinig de machine alleen als deze uitgeschakeld en voldoende afgekoeld is. Los een tablet op in een bakje heet water. Hierin plaatst u de filter van de koffiezeteenheid en de filters van de espressomachine. Na ongeveer 30 minuten alles goed naspoelen. Maak een kop koffie zonder koffiepoeder en gooi deze weg voor de ingebruikname.

Reinigen van koffiezetapparaten en thermoskannen:
Vul de kan voor 2/3 met heet water. Los hierin een tablet op en laat deze circa 30 minuten weken. Spoel de kan voor gebruik goed na.

Ontkalkingstabletten

De ontkalkingstabletten van Koffiepiraat zijn speciaal samengesteld om kalk te bestrijden in uw apparatuur, ongeacht merk of type. Veel moderne machines zijn voorzien van een geïntegreerd automatisch ontkalkingsprogramma, wat per merk verschilt. In de handleiding van uw apparatuur staat vaak weergegeven hoe het ontkalkingsprogramma van uw specifieke apparaat werkt. Raadpleeg daarom te allen tijde de instructies in uw handleiding. Wanneer uw machine niet over een dergelijk programma beschikt, gebruikt u dan onderstaand ontkalkingsadvies Wees altijd extra voorzichtig met verchroomde onderdelen van uw apparatuur en spoel deze altijd goed na of verwijder deze indien mogelijk.

Haal de tablet uit de folie en los deze goed op in lauwwarm water. Houd hier ongeveer rekening met 1 tablet per halve liter water, afhankelijk van de waterhardheid. Gebruik per reiniging minimaal 2 tabletten.

- Plaats een filter in de machine (of bij Senseo een gebruikte koffiepad).

- Vul het waterreservoir van uw machine met circa de helft van de oplossing en schakel de machine aan zoals bij zet zetten van koffie. Let op dat er bakje geplaatst wordt groot genoeg om de oplossing op te vangen.

- Leeg het bakje of koffiepot en vervang het filter of pad.

- Herhaal het proces van stap 3 met de andere helft van de oplossing.

- Laat de machine nog minimaal 2 maal koffie zetten met enkel water om te voorkomen dat er schadelijke stoffen achterblijven.

DOLCE GUSTO ONTKALKEN
Voor het ontkalken van uw Dolce Gusto machine verwijdert u de gebruikte cups en het opvang- en lekbakje. Vul het waterreservoir met de helft van de ontkalkingsoplossing. Druk de aan/uit knop ca. 5 seconden in om het knipperen van het lampje te stoppen. Hierna drukt u de aan/uit -knop en de koffiezet -knop tegelijkertijd in. Dit activeert het ontkalkingsprogramma. Gebruik nu 1 van beide knoppen om de machine door te laten spoelen. Herhaal dit proces met de tweede helft van de ontkalkingsoplossing. Na het ontkalken goed spoelen met enkel schoon water. Deze procedure is van toepassing voor het ontkalken van uw Dolce Gusto Circolo, Piccolo, Creativa, Fontana, of Melody machine.

Melkschuimreiniger

De melkschuimreiniger van Koffiepiraat is een specialistische reiniger, samengesteld om effectief bacteriegroei in uw apparatuur tegen te gaan. De reiniger is speciaal samengesteld voor gebruik in apparatuur voor voedingsmiddelen. Zeker de EHEC-bacterie vormt een groot gezondheidsrisico waartegen u zich dient te wapenen wanneer uw dranken met melk bereid.

De cappuccino reiniger van Koffiepiraat is een concentraat, welke met water vermengd dient te worden. Hiertoe gebruikt u circa 60ml op 2 liter water en spoelt u uw apparatuur hiermee. Let u erop dat u alle onderdelen nogmaals goed naspoelt met ruim helder water.