Koffiepiraat

Ethischekoffie/Duurzame Koffie

Producten 1-18 van 41

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Ethischekoffie/Duurzame Koffie

Duurzame koffie

Koffie drinken met een goed gevoel, dat is natuurlijk iets wat iedereen graag wilt. Daarom is duurzame koffie altijd een goed idee! Niet alle koffie wordt namelijk op een duurzame en eerlijke wijze geproduceerd en verhandeld. Koffieboeren die worden uitgebuit of landbouwgrond dat met bestrijdingsmiddelen wordt bewerkt, komt helaas nog steeds voor. Maar met duurzame koffie kun jij jouw steentje bijdragen!

Eerlijke prijzen voor de koffieboeren

Duurzame koffie zorgt ervoor dat koffieboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Dit stopt het uitbuiten van de koffieboeren en geeft iedereen een beter gevoel. Hierdoor kunnen de koffieboeren hun koffiebonen op een verantwoorde en vooral duurzame manier verbouwen en wordt de kwaliteit beter!

Ecologische koffie door keurmerken

Door te kiezen voor duurzame koffie, kies je tegelijkertijd voor een hoge kwaliteit aan koffie. Ecologische koffie bevat vaak een keurmerk, en een keurmerk staat voor duurzaamheid. De keurmerken werken nauw samen met de koffieboeren en de lokale gemeenschap zodat niemand wordt uitgebuit en er geen land wordt vervuild. Een keurmerk zorgt dus voor hoge en constante kwaliteit aan gezonde koffie!

Een steentje bijdragen aan een betere wereld

Kiezen voor duurzame koffie betekent kiezen voor een milieubewuste en socialere wereld. Boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en arbeiders werken onder goede arbeidsomstandigheden. Denk hierbij aan een fatsoenlijk loon, weinig tot geen vervuiling van het milieu en een hogere kwaliteit koffie. Een win-winsituatie dus!

Gezonde koffie: een kopje koffie drinken met een goed gevoel

Duurzame koffie geeft een goed gevoel voor beide partijen: zowel de koffieboeren als jijzelf. Bijdragen aan een milieubewuste en socialere wereld en genieten van elk kopje koffie met constante hoge kwaliteit doe je met duurzame koffie van Koffiepiraat!