Koffiepiraat

Duiste Koffiebonen

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Duiste Koffiebonen

Duitse koffiebonen zijn in veel opzichten een uitstekende keuze. Duitsers staan over het algemeen vooral bekend om de productie van topkwaliteit auto’s. Wanneer je vervolgens denkt aan koffiebonen, dan zou je niet direct de link leggen met Duitsland. Desalniettemin is het niet bepaald vreemd om dit voortaan toch te doen. Er zijn namelijk talloze Duitse koffiebonen die wereldwijd absoluut tot de besten horen. Duitsers zien koffie echt als een luxeproduct. Voor de gemiddelde Duitser is het daarom vrij duur om Duitse koffiebonen te kopen. Wanneer je dit vanuit Nederland doet, is het ineens een stuk goedkoper mogelijk. Bij Koffiepiraat kom je dan ook een uitgebreid assortiment aan topkwaliteit Duitse koffiebonen tegen.

Het verhaal achter de Duitse koffiebonen

Wanneer we kijken naar de Duitse koffiegeschiedenis, dan valt een tweetal zaken op. Aan de ene kant is er de koffiecrisis waar Oost-Duitsland in de jaren zeventig doorheen ging. In deze periode was Oost-Duitsland nog altijd onderdeel van de Sovjet-Unie. Er ontstond plotseling een zwaar tekort aan koffie. Iets wat voor veel Duitsers tot op de dag van vandaag betekent dat ze koffie extra zijn gaan waarderen. Aan de andere kant is er de koffiebelasting die de gemiddelde Duitser over de koffie moet betalen. Dit betreft een accijns van meer dan €2 per kilo koffie. Jarenlang leidde dit ertoe dat Duitsers de koffie vooral in Nederland kochten. De laatste jaren is de aandacht voor lokale koffiebonen toegenomen. Zo ontstonden er meer en meer typisch Duitse branderijen. Duitse koffiebonen kopen, is dan ook in toenemende mate populair aan het worden. Zeker voor de echte fijnproever levert het toegang tot een nieuw assortiment aan smaaksensaties op.

Lokale Duitse koffiebonen kopen

Staat lokale Duitse koffiebonen kopen op dit moment op je wensenlijstje? Dan is dit een goed moment om in actie te komen. Bij Koffiepiraat bieden we namelijk een uitgebreid assortiment aan Duitse koffiebonen aan. Koffiebonen bestellen, is dan zo simpel als een smaak uitkiezen en de bestelling plaatsen. Je komt er dan binnen de kortste keren achter in hoeverre de Duitse expertise je bevalt. Wellicht is dat wel het type koffie dat je uiteindelijk toch het lekkerst vindt. Zonder het te proberen, kom je er in ieder geval niet achter. Welke Duitse koffiebonen geef jij de kans?