Chris vertelt over 

Spotter Cold Brew Coffee

Het is nog niet heel erg bekend in Nederland. Cold brew coffee wordt, zoals de naam het al zegt, koud gebrouwen. Het is een authentieke manier van bereiden die in met name Azië gebruikelijk is. Chris maakt de Cold Brew Coffee van Spotter zelf in Castricum. 

Road trip in Australie

Het verhaal van spotter begint wanneer Chris op zoek is naar iets nieuws. Hij wilde ondernemen maar had nog geen idee wat hij precies wilde doen. Hij besluit om een roadtrip door Australië te maken. Chris vertelt ‘In Sydney ontmoette ik een jongen die me Cold Brew coffee heeft laten zien. Hij verkocht dat zelf daar.’ Het idee van koud gebrouwen koffie was vreemd maar na het eerste glas was Chris verkocht. Samen met nog vele andere ideeën neemt hij de cold brew coffee mee naar huis.

Spotter op de markt

Anderhalf jaar later kwam Chris’ eigen Cold Brew coffee op de markt in Nederland onder de naam Spotter. Het vergde heel wat voorbereiding maar Chris’ vertelt ook ‘Als je iets wilt leren of doen dan moet je het gewoon doen.’ Inmiddels heeft Spotter meerdere verkooppunten en begint er telkens meer vraag te komen naar Cold Brew coffee in Nederland. 

Toekomst

Cold Brew Coffee is nog niet heel bekend in Nederland. We vragen Chris wat hij in de komende vijf jaar graag met Spotter wil bereiken. ‘We willen groeien en meer mensen kennis laten maken met Spotter Coffee. Mensen laten zien waar ze keuze uit hebben en wat er mogelijk is. Cold Brew Coffee is lekker en het echt op de kaart zetten. Het zou heel goed binnen de horeca passen. Je kan van Cold Brew een echte beleving maken.’

Juist in deze huidige tijd is het een goed moment om uit te werken hoe Spotter dit vorm wil geven. 

We sluiten af met de vraag: met wie zou je graag nog een keer koffie willen drinken?

‘Met Heidi sowieso, dat is altijd gezellig. Maar verder ook met andere mensen uit de koffiewereld. Ondernemers die van niets een groot bedrijf hebben opgebouwd. Maar om namen te noemen Tony Robins en Steve Jobs, dat zijn voor mij mensen met waarde en inzichten. Maar ook van de bakker van om de hoek zou ik veel kunnen leren.’

 

Benieuwd naar de Cold Brew Coffee van Spotter?

De Cold Brew Coffee is verkrijgbaar op Koffiepiraat.nl via deze link: Spotter Cold Brew Coffee