Blog

 1. Caffé Izzo: unieke Napolitaanse espresso

  Lees meer »
 2. Wat zijn de lekkerste koffiebonen?

  Lees meer »
 3. Welke koffiebonen kopen?

  Welke koffiebonen passen het beste bij jou?

  Vandaag de dag zijn er enorm veel verschillende producenten van koffiebonen. Hierdoor zijn de keuzemogelijkheden gelijk ook een stuk groter dan ooit tevoren. Als consument is het dan niet altijd even makkelijk om door de bomen het bos te zien. Je weet niet welke koffiebonen goed zijn en welke opties wat minder blijken. Daarom duiken we er hier bij deze wat dieper in.

  Koffie koffiepiraat

  Welke koffiebonen zijn er?

  Laten we om te beginnen bekijken welke koffiebonen er überhaupt zijn. Wat zijn op dit moment bijvoorbeeld de dominante soorten?

  In de praktijk zijn vooral de koffiesoorten Arabica, Robusta en Liberica bekend.

  De Arabica koffiebonen is de meest populaire. De koffiebonen groeien gemiddeld op 1500 meter hoogte.

  Lees meer »
 4. Snel en makkelijk Yoghurt Parfaits

  Lees meer »
 5. Spaar voor een gratis Dolce Gusto cupshouder bij Koffie Piraat

  Dolce Gusto cupshouder

  Zelf zo'n handige Dolce Gusto cupshouder in huis

  Hou jij ook zo van Dolce Gusto koffie? Je bent niet de enige. Wist je dat je bij Koffie Piraat kunt sparen voor een gratis Dolce Gusto cupshouder?

  Lees meer »
 6. Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren?

  Je koffiebonen thuis vers houden

  Er gaat niets boven koffie, gemaakt van jouw favoriete, net gemalen verse koffiebonen. Een pak koffiebonen is na het openen van het pak nog zo’n zes maanden houdbaar. De smaak van de bonen echter, gaat na het openen van het pak gelijk achteruit omdat de bonen in aanraking komen met lucht (zuurstof), vocht en licht. Dat de smaak van je koffie achteruit gaat, dat wil je natuurlijk niet. 

  Hoe zorg je ervoor dat de laatste koffiebonen in het pak nog net zo lekker smaken als de eerste, toen je het pak net open maakte? Met deze persoonlijke tips en tricks van de Koffie Piraat hou je je koffiebonen vers. 

  <!

  Lees meer »
 7. Is koffie drinken gezond voor je?

  Koffie en je gezondheid

  Er doen verschillende verhalen de ronde maar wees gerust: koffie drinken is goed voor je gezondheid. Wij vertellen je er hieronder meer over. 

  Velen van ons genieten elke dag dag van koffie. Misschien herken je het: dat als je partner (of misschien jijzelf wel) vergeten is om op tijd koffie te bestellen - je ‘s morgens best chagrijnig kunt worden van dat lege blik. Je dag beginnen zonder koffie is echt niet fijn!

  Hoe bewuster we worden van de invloed van voeding op onze lichaam en geest, hoe meer we ook willen weten wat koffie met ons doet. We zetten hieronder een aantal gezondheidsfeiten voor je op een rijtje. 

  <!

  Lees meer »
 8. 5 goede voornemens voor jouw beste jaar ooit

  Goede voornemens

  Maak jij goede voornemens voor het nieuwe jaar?

  Veel goede voornemens sneuvelen al in januari. Dat komt omdat we onze voornemens vaak te vaag maken en omdat we teveel bezig zijn met het einddoel, maar niet met de weg er naar toe. Er is een manier om je goede voornemens wel vol te houden. We vertellen je er in dit artikel alles over. 

  Lees meer »
 9. Hoe maak je een Caramel Latte Macchiato?

  caramel latte macchiato

  Ben jij tegenwoordig wat vaker thuis? En mis je je Caramel Latte Macchiato?

  Menig barista zal je vertellen dat de Caramel Latte Macchiato, een van de meest bestelde koffievarianten is, die is ontstaan uit de gewone Latte Macchiato. Die combinatie van espresso, opgeschuimde melk en caramel zorgt voor menig fijn koffiemomentje. Tot nu maakte veel van ons dit niet zelf. Tijd om daar eens verandering in te brengen want het is super makkelijk. En mooi meegenomen: ook nog eens een stuk goedkoper.

  Lees meer »
 10. Tiramisu: Het ultieme toetje met koffie

  Tiramisu: Het ultieme toetje met koffie

  Zelf Tiramisu maken is helemaal niet moeilijk. Als koffieliefhebbers bij uitstek staat bij de bemanning van Koffie Piraat dit heerlijke nagerecht regelmatig op het menu.  Wij laten je stap voor stap zien hoe jij dit lekkere nagerecht op tafel kunt zetten. Het is een feestelijk toetje voor de speciale dagen zoals feestdagen, verjaardagen of etentjes met de familie. Maar ook wel eens om gewoon in het weekend te maken. 

  Lees hieronder onze beste tips en welke koffies geschikt zijn voor dit Italiaanse lekkernij. 

  Lees meer »