Blog

 1. Spaar voor een gratis Dolce Gusto cupshouder bij Koffie Piraat

  Dolce Gusto cupshouder

  Zelf zo'n handige Dolce Gusto cupshouder in huis

  Hou jij ook zo van Dolce Gusto koffie? Je bent niet de enige. Wist je dat je bij Koffie Piraat kunt sparen voor een gratis Dolce Gusto cupshouder?

  Lees meer »
 2. Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren?

  Je koffiebonen thuis vers houden

  Er gaat niets boven koffie, gemaakt van jouw favoriete, net gemalen verse koffiebonen. Een pak koffiebonen is na het openen van het pak nog zo’n zes maanden houdbaar. De smaak van de bonen echter, gaat na het openen van het pak gelijk achteruit omdat de bonen in aanraking komen met lucht (zuurstof), vocht en licht. Dat de smaak van je koffie achteruit gaat, dat wil je natuurlijk niet. 

  Hoe zorg je ervoor dat de laatste koffiebonen in het pak nog net zo lekker smaken als de eerste, toen je het pak net open maakte? Met deze persoonlijke tips en tricks van de Koffie Piraat hou je je koffiebonen vers. 

  Lees meer »
 3. Is koffie drinken gezond voor je?

  Koffie en je gezondheid

  Er doen verschillende verhalen de ronde maar wees gerust: koffie drinken is goed voor je gezondheid. Wij vertellen je er hieronder meer over. 

  Velen van ons genieten elke dag dag van koffie. Misschien herken je het: dat als je partner (of misschien jijzelf wel) vergeten is om op tijd koffie te bestellen - je ‘s morgens best chagrijnig kunt worden van dat lege blik. Je dag beginnen zonder koffie is echt niet fijn!

  Hoe bewuster we worden van de invloed van voeding op onze lichaam en geest, hoe meer we ook willen weten wat koffie met ons doet. We zetten hieronder een aantal gezondheidsfeiten voor je op een rijtje. 

  Lees meer »
 4. 5 goede voornemens voor jouw beste jaar ooit

  Goede voornemens

  Maak jij goede voornemens voor het nieuwe jaar?

  Veel goede voornemens sneuvelen al in januari. Dat komt omdat we onze voornemens vaak te vaag maken en omdat we teveel bezig zijn met het einddoel, maar niet met de weg er naar toe. Er is een manier om je goede voornemens wel vol te houden. We vertellen je er in dit artikel alles over. 

  Lees meer »
 5. Hoe maak je een Caramel Latte Macchiato?

  caramel latte macchiato

  Ben jij tegenwoordig wat vaker thuis? En mis je je Caramel Latte Macchiato?

  Menig barista zal je vertellen dat de Caramel Latte Macchiato, een van de meest bestelde koffievarianten is, die is ontstaan uit de gewone Latte Macchiato. Die combinatie van espresso, opgeschuimde melk en caramel zorgt voor menig fijn koffiemomentje. Tot nu maakte veel van ons dit niet zelf. Tijd om daar eens verandering in te brengen want het is super makkelijk. En mooi meegenomen: ook nog eens een stuk goedkoper.

  Lees meer »
 6. Tiramisu: Het ultieme toetje met koffie

  Tiramisu: Het ultieme toetje met koffie

  Zelf Tiramisu maken is helemaal niet moeilijk. Als koffieliefhebbers bij uitstek staat bij de bemanning van Koffie Piraat dit heerlijke nagerecht regelmatig op het menu.  Wij laten je stap voor stap zien hoe jij dit lekkere nagerecht op tafel kunt zetten. Het is een feestelijk toetje voor de speciale dagen zoals feestdagen, verjaardagen of etentjes met de familie. Maar ook wel eens om gewoon in het weekend te maken. 

  Lees hieronder onze beste tips en welke koffies geschikt zijn voor dit Italiaanse lekkernij. 

  Lees meer »
 7. In de spotlight: Café Intencion

  Cafe Intencion koffie

  Café Intención

  Uit de naam kun je het al een beetje herleiden: dit is een koffiemerk dat werkt vanuit intentie. Namelijk de intentie om goed te doen voor de wereld en de mensen die er wonen. Vind jij dit ook belangrijk dan is dit zeker een koffie voor jou. 

  Lees meer »
 8. In de spotlight: Lucaffé koffie

  Lucaffe koffie: in korte tijd populair

  Als je weleens in Italië op vakantie gaat ken je ongetwijfeld het Gardameer. Het Gardameer is het  grootste meer van Italië en een favoriete vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Aan de oevers van dit kristalblauwe en imposante Gardameer liggen de wortels van een van de grootste koffiemerken van Italië: Lucaffé koffie. Lucaffé is een betrekkelijk jong bedrijf en dat maakt het des te opmerkelijker dat het in zo’n korte tijd zo populair geworden is in Italië. Een land dat toch zeer kritisch is als het op koffie aankomt. 

  Lees meer »
 9. Oploskoffie: wat een goed idee!

  Oploskoffie online bestellen

  Het gemak van oploskoffie

  Weinig tijd, maar wel zin in koffie? Je hebt soms van die dagen dat je alleen maar aan het rondrennen bent. Het is druk op het werk, de kinderen moeten naar hun clubjes, en je wilt toch echt nog even naar de sportschool. 

  Uitgebreid koffie zetten is super leuk, maar simpelweg niet altijd handig. Steeds meer mensen ontdekken wat een makkelijk en lekker alternatief oploskoffie is. Van oploskoffie geniet je zonder gedoe eromheen. Maar welke oploskoffie past bij jou?

  Lees meer »
 10. Genieten van koffie en letten op je cholesterolgehalte. Hoe doe je dat?

  Koffie en je gezondheid

  Het drinken van koffie heeft een gunstig effect op je hart en je gezondheid. Wist je dat koffie zelfs in de schijf van vijf van het Voedingscentrum staat? Het is namelijk caloriearm (mits je het zonder melk en suiker drinkt) en goed voor het op peil houden van je vochtinname. Maar koffie wordt ook in verband gebracht met cholesterol. Hoe zit dat nu eigenlijk? Wij zochten het uit.

  Lees meer »