Blog

 1. Tips voor een goede lenteschoonmaak

  Tips voor een goede lenteschoonmaak

  Bloemetjes bloeien, de zonnestralen komen steeds meer door en lammetjes staan in de wei. Dat betekent maar één ding: de lente is op komst. Het is superfijn om alles goed op orde te hebben voordat dit mooie weer begint. Daarom vertellen wij je een aantal tips voor een goede en geslaagde lenteschoonmaak.

   

  Lente Schoonmaak

  De lenteschoonmaak

  Door de zonnestralen die je huis binnen schijnen met dit mooie lenteweer, zie je ook een heleboel stofdeeltjes ineens tevoorschijn komen. Ze liggen op kastjes en andere meubels, maar ook op de ramen zijn vieze vlekken beter zichtbaar. Tijd dus voor een grote schoonmaak om heerlijk en schoon de lente door te komen.

  Frisse lucht

  Maak schoon op een dag dat de zon lekker schijnt en zet alle ramen open. Zo lucht je je woning goed door en ruikt het gelijk lekker fris in j

  Lees meer »
 2. To do: klei je eigen schaaltjes

  To do: klei je eigen schaaltjes

  Wanneer je niks te doen hebt of je niet naar buiten kan, kruip je als snel onder een dekentje en zet je een serie aan. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen om binnen te doen. Ga creatief aan de slag en klei bijvoorbeeld je eigen schaaltjes of kopjes. Wij vertellen je hoe je dit doet.

  Kleien

  Kleien is misschien iets wat je als kind vaak deed, maar het is ook heel erg leuk om als volwassene te doen. Het is niet alleen vermakelijk, maar het heeft ook een ontspannende werking. En wat je misschien nog niet wist is dat je ontzettend veel leuke dingen kan kleien. Een schaaltje makenZo maak je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een leuk schaaltje wat je bijvoorbeeld op eettafel of op de salontafel kan zetten. Doe hier wat lekker in voor bij de thee of koffie die je met heerlijke koffiebonen zet. Of maak een schoteltje waar je je koffiekopje op kan zetten.

  Dit heb je

  Lees meer »
 3. Ben je het binnen zitten zat? Hou een picknick!

  Ben je het binnen zitten zat? Hou een picknick!

  Zit je al een aantal dagen achter elkaar binnen en komen de muren op je af? Oftewel, heb je inspiratie nodig om binnen iets leuks te doen? Wij hebben een ultieme tip voor je, namelijk binnen picknicken.

  Picknicken

  Normaal gesproken ga je als het lekker weer is naar buiten om te picknicken. Je legt een kleedje ergens in het gras en neemt allemaal lekkernijen mee. Maar wat doe je als het bijvoorbeeld buiten regent of je kan om een andere reden niet naar buiten? Dan hou je deze picknick toch gewoon binnen?

  Binnen picknicken

  Je hebt eigenlijk niet veel meer nodig dan wanneer je buiten zou gaan picknicken. Pak er een kleedje bij en maak alleen of samen met iemand anders lekkere hapjes klaar. Het voordeel van binnen picknicken is dat je verse koffie van koffiebonen of gemalen koffie

  Lees meer »
 4. Gezellig koekjes bakken!

  Een leuke binnenhuis activiteit: Koekjes bakken

   

  Verveel je je, weet je niet wat je moet doen en kan je niet naar buiten om iets te doen? Geen zorgen, want wij hebben de ultieme tip voor je. Pak al je bakspullen bij elkaar, doe een schort op en bak iets lekkers voor jezelf of voor je partner of kind.

  Bakken

  Veel mensen denken dat bakken erg ingewikkeld is, maar dit is allesbehalve waar. Natuurlijk zijn er recepten waar je vijf uur voor in de keuken moet staan en bijzonder gerei voor nodig hebt, maar er zijn ook een hele hoop lekkere recepten die super simpel zijn. Denk aan een simpele cake of zandkoekjes.

   

   

   

  Voor elke gelegenheid

  Wanneer je iets bakt kan je dat natuurlijk in één keer zelf lekker oppeuzelen, maar je kan koekjes bijvoorbeeld ook in de koektrommel doen voor de volgende keer dat e

  Lees meer »
 5. 20 Minuten Wandeling

  Wandelen houdt je (hersenen) gezond

  Maak elke dag een wandeling van minimaal 20 minuten om jouw productiviteit en energie te verbeteren. Naast dat het maken van een wandeling elke dag lekker is, is het ook erg belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je hebt de kans te genieten van je omgeving, de natuur en de frisse lucht. Regelmatig bewegen ervoor dat je gezond blijft en beschermd tegen onder andere de risico’s op verschillende aandoeningen. Meer bewegen gedurende de werkdag is voor iedereen van belang. Het stimuleren van wandelingen bij je werknemers zorgt voor een betere vitaliteit, waardoor de kans op stress en ziekteverzuim verlaagd kan worden.

  Vind je alleen wandelen saai?

  Ga alleen naar buiten met leden van je huishouden of met een groepje dat bestaat uit maximaal 2 mensen en houdt 1.5-meter afstand. Bezoek ook geen drukke plekken op.

  Lees meer »
 6. Verras je geliefde met een espresso martini

  Verras je geliefde met een espresso martini

  Soms wil je je geliefde wat extra verwennen. Dit kan met cadeautjes, veel knuffels, een ontbijtje, of een heerlijk drankje. Wat is nu leuker dan dit drankje zelf in elkaar toveren en dit te serveren aan je geliefde. Niets gaat boven een heerlijke espresso martini, dus wij vertellen je hoe je deze klaarmaakt.

  De ingrediënten

  - 25 ml vodka

  - 25 ml koffielikeur

  - 5 ml suikersiroop: je kan natuurlijk ook kiezen voor een andere heerlijke siroop die Koffiepiraat in het assortiment heeft

  - 40 ml verse espresso

  - Een beker crushed ijs

  - Een snufje zout

  - 3 Lavazza koffiebonen

  Lees meer »
 7. Cappuccino pancakes maken voor je geliefde

  Cappuccino pancakes maken voor je geliefde

  Een lekker ontbijt, lunch, brunch of zelfs avondeten klaarmaken voor je geliefde. Je kan dit doen door een simpel eitje te bakken, maar er is nog een veel leukere optie: cappucchino pancakes maken. Want wie is er nou geen fan van een cappuccino én pancakes? Deze combinatie is goddelijk en je geliefde zal het hier zeker mee eens zijn.

  De ingrediënten

  Voor de pannenkoeken:

  - 300 gr bloem

  - 10 g bakpoeder

  - 5 g natriumbicarbonaat

  - 2 eieren

  - 65 gr ahornsiroop of honing. Je kan ook kiezen voor een andere siroop die Koffiepiraat in het assortiment heeft.

  - 215 ml karnemelk

  - 205 ml melk

  - 5g oploskoffiepoeder

  Lees meer »
 8. In gesprek met Lorna Wilson over fit blijven tijdens de "New Normal"

  In gesprek met Lorna Wilson over fit blijven tijdens de "New Normal"

   

  Lorna Wilson is een personal trainer en houdt zich onder andere bezig met één-op-één fitness-sessies met haar klanten. Zij verzorgt krachttrainingen, maar ook (live) klassen, zoals de bootcamp. Naast personal trainer is zij ook een biomechanics coach. 

  Carrière
  Ongeveer 12 jaar geleden heeft Lorna de overstap gemaakt vanuit het bedrijfsleven naar personal trainer. Na haar verhuizen naar Nederland, heeft zij nog enkele maanden gewerkt als IT ‘er, maar had op een bepaald moment de behoefte om een andere kant op te gaan. De interesse voor rennen groeide en zij nam deel aan triatlons. Dit wa

  Lees meer »
 9. In gesprek met Mascha over werkstress

  In gesprek met Mascha Mooy over werkstress

  Wie is Mascha?

  Mascha Mooy is een zeer enthousiaste ondernemer, dat geniet van elk moment van het leven! Zij is de eigenaar en oprichter van Bye Bye Burnout en is woonachtig in Amsterdam.

  Twee weken geleden had het team van Koffie Piraat de eer om haar digitaal te spreken en onder het genot van een kopje koffie leuke tips van haar te ontvangen die bijdragen aan een gezond en gelukkig leven. Ons doel in 2021!

  Met internationale klanten, zoals Google en nationale klanten zoals Adidas en McDonald’s, kunnen wij vaststellen dat Mascha en de verschillende coaches beschikken over voldoende kennis om het probleem van een burn-out en werk gerelateerde stress o

  Lees meer »
 10. Reizen tijdens de "New Normal" In gesprek met Raoul over Solo Retreats

  Reizen tijdens de "New Normal" In gesprek met Raoul over Solo Retreats

  Wie is Raoul?

  Raoul is een koffieliefhebber en een jonge ondernemer, die ongeveer drie jaar geleden is begonnen met zijn eigen bedrijf. Act-of-Travel, een reisbureau dat gespecialiseerd is in het organiseren van individuele geavanceerde reizen voor een speciaal gelegenheid. De reis die de klant wenst te maken dient een specifiek doel te hebben. Vervolgens zullen Raoul en zijn team een gepersonaliseerde reis organiseren rondom dit doel. Een reis zo uniek en zo gepersonaliseerd, dat vindt je nergens anders!

  Door de huidige situatie waarin wij momenteel zitten, worden wij erg beperkt om te reizen en de continue verandering van de regels. Eén dag zijn de grenzen open en op een ander moment zijn de grenzen weer dicht. Het zit onze DNA, in onze natuurlijk om continu te bewegen en

  Lees meer »