Blog

 1. Duurzame koffie

  Duurzame koffie en koffieproducten | Koffiepiraat

  In de koffie-industrie is duurzaamheid de laatste decennia steeds belangrijker geworden. Ook het kopen van duurzame koffie door consumenten wordt steeds populairder. Ben jij op zoek naar duurzame koffie, koffiebonen, koffiespecialiteiten of thee? Dan ben je bij Koffiepiraat aan het juiste adres. Onze zorgvuldig geselecteerde partners streven ernaar om kwaliteitsproducten te leveren waar ook het milieu van meeprofiteert.

  Waarom kiezen voor duurzame koffie?

  Duurzaamheid is een lastig en abstract begrip. Het heeft betrekking op het behoud van de natuur, maar ook op eerlijke handelspraktijken met de boeren van de koffieplantages. Duurzame koffie wordt over het algemeen gedefinieerd als koffie die wordt verbouwd op een manier dat de natuur wordt behouden - ofwel; koffie met respect voor het milieu. Daarnaast wordt er een eerlijke prijs betaald aan de boeren en arbeiders die de koffie verbouwen en verwerken. Tegenwoordig

  Lees meer »
 2. Sport en koffie: een krachtige combinatie

   

  Drink jij weleens een kop koffie voordat je gaat sporten?

  Je bent niet de enige. Maar is het eigenlijk wel een goed idee? Daar kunnen we kort over zijn: Ja! Sport en koffie gaan heel goed samen. Hieronder vertellen we je waarom.

  Lees meer »
 3. Het plezier en het voordeel van je koffie online bestellen

  Online koffie verkopen

  Online je koffie bestellen

  We krijgen weleens de vraag van klanten of ze langs kunnen komen. Maar nee, we verkopen onze koffie puur online en dat is met goede reden.

  Van nature zijn we gewend om koffie gewoon in de lokale supermarkt te kopen. En dan met de nadruk op het woordje ‘gewoon’. De koffie is niet al te bijzonder. Maar je bent er intussen zo aan gewend, dat je iedere keer dezelfde koopt. Maar als je je koffie online besteld zijn er zoveel meer mogelijkheden en voordelen. We zetten er hieronder een paar op een rijtje.

  Lees meer »
 4. Koffie Piraat in beweging bij Xtravaganza Personal Training

  Xtravaganza personal training

  Dare to be Great!

  De slogan is Mike op het lijf geschreven. Hij streeft het na voor zichzelf én voor de mensen die hij traint. Mike Al-Ansari is eigenaar en oprichter van Xtravaganza Personal Training. Hij werkt met kleine groepen vanuit zijn fitness studio in Diemen en sinds kort ook met kleine groepen online.

  Lees meer »
 5. Recept: Caramel Cappuccino martini

  Het recept voor Caramel Cappuccino Martini

  Koffie heb je in vele soorten en maten. De één houdt van een sterke espresso, de ander van een lichte cappuccino.

  Koffie in combinatie met scheut alcohol is ook erg lekker en die combinatie is al helemaal lekker in het drankje Caramel Cappuccino Martini. Het drankje is een twist op de Espresso Martini die je misschien wel kent. Een aanrader als je na een gezellig diner je gasten iets bijzonders wilt voorzetten. 

  Hieronder vertellen we je hoe je dit heerlijke drankje klaarmaakt.

  Lees meer »
 6. Recept: White choco Espresso martini

   

  Het recept voor White choco Espresso martini

  Dit drankje, de White Choco Espresso Martini, is een leuke en vooral lekkere variatie op de gewone Espresso Martini. Het zijn allebei bekende drankjes onder koffieliefhebbers. De White Choco Espresso variant is iets zoeter 

  Wij vertellen je hoe je dit drankje maakt, zodat je hem zelf ook eens kan proberen.

  Lees meer »
 7. Tips voor een goede lenteschoonmaak

   

  Lente Schoonmaak

  Fris beginnen aan de lente

  Bloemetjes bloeien, de zonnestralen komen steeds meer door en lammetjes staan in de wei. Dat betekent maar één ding: de lente is op komst. Het is superfijn om alles goed op orde te hebben voordat dit mooie weer begint. Daarom vertellen wij je een aantal tips voor een goede en geslaagde lenteschoonmaak.

  Lees meer »
 8. To do: klei je eigen schaaltjes

  To do: klei je eigen schaaltjes

  Wanneer je niks te doen hebt of je niet naar buiten kan, kruip je als snel onder een dekentje en zet je een serie aan. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen om binnen te doen. Ga creatief aan de slag en klei bijvoorbeeld je eigen schaaltjes of kopjes. Wij vertellen je hoe je dit doet.

  Kleien

  Kleien is misschien iets wat je als kind vaak deed, maar het is ook heel erg leuk om als volwassene te doen. Het is niet alleen vermakelijk, maar het heeft ook een ontspannende werking. En wat je misschien nog niet wist is dat je ontzettend veel leuke dingen kan kleien. Een schaaltje makenZo maak je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een leuk schaaltje wat je bijvoorbeeld op eettafel of op de salontafel kan zetten. Doe hier wat lekker in voor bij de thee of koffie die je met heerlijke koffiebonen zet. Of maak een schoteltje waar je je koffiekopje op kan zetten.

  Dit heb je

  Lees meer »
 9. Ben je het binnen zitten zat? Hou een picknick!

  Ben je het binnen zitten zat? Hou een picknick!

  Zit je al een aantal dagen achter elkaar binnen en komen de muren op je af? Oftewel, heb je inspiratie nodig om binnen iets leuks te doen? Wij hebben een ultieme tip voor je, namelijk binnen picknicken.

  Picknicken

  Normaal gesproken ga je als het lekker weer is naar buiten om te picknicken. Je legt een kleedje ergens in het gras en neemt allemaal lekkernijen mee. Maar wat doe je als het bijvoorbeeld buiten regent of je kan om een andere reden niet naar buiten? Dan hou je deze picknick toch gewoon binnen?

  Binnen picknicken

  Je hebt eigenlijk niet veel meer nodig dan wanneer je buiten zou gaan picknicken. Pak er een kleedje bij en maak alleen of samen met iemand anders lekkere hapjes klaar. Het voordeel van binnen picknicken is dat je verse koffie van koffiebonen of gemalen koffie

  Lees meer »
 10. Gezellig koekjes bakken!

  Een leuke binnenhuis activiteit: Koekjes bakken

   

  Verveel je je, weet je niet wat je moet doen en kun je niet naar buiten? Geen zorgen, want wij hebben de ultieme tip voor je. Pak al je bakspullen bij elkaar, doe een schort op en bak iets lekkers. Voor je partner of gewoon voor jezelf. Bak samen met je kinderen, en maak er een gezellige middag van.

  Bakken

  Veel mensen denken dat bakken erg ingewikkeld is, maar dit is allesbehalve waar. Natuurlijk zijn er recepten waar je vijf uur voor in de keuken moet staan en bijzonder bakgerei voor nodig hebt, maar er zijn ook een hele hoop lekkere recepten die super simpel zijn. Denk aan een simpele cake, zandkoekjes of muffins.

   

   

   

  Voor elke gelegenheid

  Wanneer je iets bakt kan je dat natuurlijk in één keer zelf lekker oppeuzelen, maar j

  Lees meer »