Koffiebonen met een mokkasmaak zijn al sinds jaar en dag zeer geliefd. Het gaat hier namelijk om een ‘afwijkende’ vorm van koffie. Eentje die dankzij enkele unieke eigenschappen voor een grote populariteit zorgt. Zo moet je denken aan:

  • Warme chocolademelk: De basis van een mokka koffie bestaat uit warme chocolademelk. En als er iets is waar we als mens van houden, dan is het wel warme chocolademelk. De zoete smaak trekt zeker de zoetekauwen van deze wereld aan.

  • Shot espresso: Daarnaast vormt ook een shot espresso een cruciaal onderdeel van de mokka koffie. Dit is namelijk wat deze koffie lekker sterk maakt. In principe is het de bedoeling dat de warme chocolademelk en de espresso in gelijke verhoudingen in de mokka koffie aanwezig zijn.

  • Gestoomde melk: Tot slot maakt de hoeveelheid gestoomde melk de mokka koffie af. Vaak zien we dat ongeveer 20% van de hoeveelheden espresso en chocolademelk aan gestoomde melk wordt toegevoegd.

Kies voor unieke mokka koffiebonen om de eerste stap te zetten naar de optimale mokka koffie.

Mokka koffiebonen

Mokka koffiebonen wijken op twee cruciale elementen af van de ‘standaard’ koffieboon. Zo zijn de mokka koffiebonen over het algemeen:

  • Zoeter: Mokka koffiebonen hebben een uiterst zoete smaak. Dit is belangrijk omdat een traditionele mokka koffie dankzij de chocola ook zoet smaakt. Het is een van de cruciale eigenschappen om deze koffiebonen heel herkenbaar te maken.

  • Bitterder: Tegelijkertijd zijn mokka koffiebonen ook vrij bitter. Dit heeft te maken met de espresso die onderdeel uitmaakt van dit type koffie. Een espresso bevat namelijk relatief voor cafeïne. In deze koffiebonen zit daarom ook veel cafeïne. Cafeïne smaakt van zichzelf vrij bitter. En dus is het niet meer dan logisch dat er een bittere boventoon merkbaar is.

Zoals bij koffiebonen vaak het geval is, is de combinatie van eigenschappen cruciaal. Doordat mokka koffiebonen namelijk zoet én bitter zijn, ontstaat er een bepaalde balans. Een balans die bij het grote publiek bijzonder goed in de smaak valt. En daar is het uiteindelijk allemaal om te doen.

Koffiebonen met mokkasmaak

Ben je dus op zoek naar koffiebonen met een mokkasmaak? Laat je dan niet tegenhouden en neem een kijkje in een uitgebreid assortiment. Je komt dan al snel een verzameling aan verschillende mogelijkheden tegen.

Ook hiervoor geldt dat je verschillende opties hebt. Dit komt goed van pas wanneer je bijvoorbeeld graag de nadruk legt op de zoetere of juist de bittere elementen van een mokka koffie.

Laat je leiden door je eigen smaak en haal op de korte termijn je eigen koffiebonen in huis. Zo duurt het nooit lang voordat jij een slokje neemt van overheerlijke koffie!

Bekijk daarom het uitgebreide assortiment aan koffiebonen van Koffiepiraat.