Een latte macchiato is over het algemeen een ‘zachte’ espresso. Je voegt koffie tot aan een basis van melk, waarna er een latte macchiato ontstaat. Dit drankje is zeker de afgelopen jaren erg populair geworden. Doordat het over het algemeen wat minder ‘scherp’ is dan gewone koffie of een cappuccino. Maar welke koffiebonen zijn dan het beste geschikt om een latte macchiato mee te maken? 

Koffiebonen voor latte macchiato

Koffiebonen voor een latte macchiato zijn in principe gebaseerd op de espresso. Je gebruikt namelijk dezelfde koffiebonen voor een espresso als voor een latte macchiato. Automatisch houdt dit dus in dat je op zoek bent naar koffiebonen met een donkere branding.

Gelukkig is dit iets waar ook de topmerken van op de hoogte zijn. Ze weten dat er veel vraag is naar de juiste koffiebonen voor een latte macchiato. Deze drankjes drinken over het algemeen namelijk een stuk makkelijker weg. Het is dan wel het idee dat de daadwerkelijk ervaring aansluit op de verwachtingen.

Normaal gesproken kun je koffiebonen licht, medium of donker branden. Daarbij geldt dat de smaak steeds intenser wordt naarmate de koffieboon donkerder is. Zowel sommige medium bonen als ook de meeste donkere bonen zijn dan een goede keuze.

Beste koffiebonen voor latte macchiato

Wist je daarnaast dat er ook nog een belangrijk verschil is tussen Arabica koffieobnen en Robusta koffiebonen? We weten van de Arabica koffiebonen dat ze over het algemeen wat voller zijn. Hierdoor zijn ze dus wat minder bitter van smaak. Voor de liefhebber van een latte macchiato is dit normaal gesproken een pluspunt. Het idee van het toevoegen van de melk is namelijk ook om de koffie wat voller te maken.

Een keuze voor een donkere, Arabica koffieboon lijkt dan in meerdere opzichten de juiste te zijn. Hou je juist van een wat pittigere koffie met meer cafeïne? Dan kun je de Arabica koffiebonen altijd nog inruilen voor de Robusta koffiebonen.

Neem hoe dan ook even een kijkje in het uitgebreide assortiment van koffiebonen. Wij hebben alle opties beschikbaar, zodat je heel fijn zelf in staat bent de keuze te maken. Naar welke koffiebonen neig jij op dit moment voor je latte macchiato’s?