Koffie is van nature erg lekker. Het is natuurlijk niet voor niets dat wereldwijd zoveel mensen het drinken. Echter is het misschien nog wel idealer wanneer je tegelijkertijd ook voor gezonde koffiebonen kiest. Wanneer iets namelijk lekker én gezond is, heb je past echt het perfecte drankje gevonden.
Hierdoor ontstaat dan ook direct de volgende vraag; welke koffiebonen zijn het gezondst?

Niet veel mensen zijn op de hoogte van het antwoord op deze vraag. Om die reden onderzoeken we in deze tekst wat de meest gezonde koffiebonen zijn. Zo heb je op de korte termijn toegang tot de juiste opties. Je weet dan zeker dat je voortaan de juiste keuze maakt!

Koffie zetten van gezonde koffiebonen

Wanneer je in de basis kijkt naar de verschillende soorten koffiebonen die er bestaan, dan zijn er 3 hoofdopties:

  • Arabica koffiebonen
  • Robusta koffiebonen
  • Liberica koffiebonen

Echter moeten we daarbij meteen aangeven, dat eigenlijk alleen de arabica en robusta koffiebonen ook daadwerkelijk gedronken worden. Dit zijn dan ook de opties die je als consument hebt.

Van deze 2 koffiebonen is algemeen bekend dat de arabica koffiebonen net iets gezonder zijn. Dit heeft verschillende redenen:

  • Minder cafeïne: Het feit dat er minder cafeïne in arabica koffiebonen zit, is positief. Cafeïne voelt namelijk lekker, maar moet je niet in te grote proporties tot je nemen. Het zorgt dan mogelijk voor rusteloosheid, hoofdpijn en slaapproblemen. Dit maakt de arabica koffiebonen als het ware een ‘veiligere’ optie. Met betrekking tot je gezondheid is het de slimste keuze.

  • Aanwezige antioxidanten: Daarnaast bevatten arabica koffiebonen over het algemeen meer antioxidanten. Het voordeel hiervan is dat antioxidanten schade aan cellen en weefsels voorkomen. Dit doen ze door de negatieve effecten van vrije radicalen tegen te gaan. Op de lange termijn levert dat allerlei positieve gezondheidseffecten op.

Zo zijn er dus meerdere redenen om voor de arabica koffiebonen te kiezen.

Welke koffiebonen zijn gezond?

Arabica koffiebonen zijn onder de streep dus het meest gezond. Een voordeel is dan dat je qua arabica koffiebonen flink wat keuzemogelijkheden hebt. Deze koffiebonen zijn over de gehele wereld namelijk enorm populair.

Wanneer je daarom rondneust in een groot assortiment aan koffiebonen is het een handige tip om meerdere opties te proberen. Door ze namelijk allemaal een kans te geven, kom je er al snel achter welke opties van jou de voorkeur krijgen. De koffiebonen waar je je persoonlijk het best bij voelt. Dat zijn uiteindelijk namelijk ook de koffiebonen waar je het meeste van gaat genieten. En wie geniet er nu niet graag van zijn of haar kopje koffie? Bekijk daarom het uitgebreide assortiment aan koffiebonen van Koffiepiraat