Een leuke binnenhuis activiteit: Koekjes bakken

Soms is het geen weer om naar buiten te gaan. Verveel je je? Weet je niet wat je moet doen en kun je nergens heen? Geen zorgen, want wij hebben iets voor je bedacht. Pak al je bakspullen bij elkaar, doe een schort op en bak iets lekkers. Voor je partner of gewoon voor jezelf. Bak samen met je kinderen, en maak er een gezellige middag van.

Bakken

Veel mensen denken dat bakken erg ingewikkeld is, maar dit is allesbehalve waar. Natuurlijk zijn er recepten waar je vijf uur voor in de keuken moet staan en bijzonder bakgerei voor nodig hebt, maar er zijn ook een hele hoop lekkere recepten die super simpel zijn. Denk aan een simpele cake, zandkoekjes of muffins.

Zandkoekjes

Een simpel voorbeeld is zandkoekjes. Hier heb je alleen maar voor nodig:

  • bloem
  • suiker
  • een eierdooier
  • evt. vanillesuiker
  • boter
  • wat koud water

Meestal heb je dit wel in huis en anders is het zo gehaald. 

Supermarkt

En ben je toch al in de supermarkt, dan kun je natuurlijk ook een bakmix kopen. Ze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Van kwarktaartmix tot boterkoekmix. Het geeft je al het plezier van zelf bakken, maar dan zonder stress en lekker snel klaar.

Voor elke gelegenheid

Wanneer je iets bakt kan je dat in één keer zelf lekker oppeuzelen, maar je kunt het ook bewaren voor de volgende keer dat er iemand op de koffie komt. Zet een lekker kopje koffie van heerlijke koffiebonen of gemalen koffie en serveer je zelfgebakken lekkers erbij. Het maakt samen koffie drinken nog gezelliger. 

 

 

Naast bakken zijn er nog veel meer leuke activiteiten die je binnen kan doen en die wij graag met je delen. Houd de blog van Koffiepiraat in de gaten.