Zo maak jij zelf je eigen Koffie cake 

Tijd om iets te vieren? Of gewoon zin in een verwenmomentje? Dan is het tijd voor een heerlijke cake. Deze cake maakt een perfecte aanvulling op een gezellige middag met een kopje koffie of thee. Combineer je passie voor koffie met je eigen koffie cake. Dit recept van KoffiePiraat is makkelijk te maken en garandeert een lekkere ervaring voor de echte koffieliefhebber.

 

Ingrediënten voor 1 cake 

150 gram bloem

150 gram zachte roomboter

100 gram bruine basterdsuiker

1 theelepel kaneel

1 zakje gist

2 eieren

2 - 3 eetlepels sterke koffie of espresso

Opklapbare slagroom

Poedersuiker

 

Voordat je gaat beginnen 

Voordat je gaat beginnen is het handig om eerst een aantal dingen klaar te zetten. Weeg alle ingrediënten af en zet alles al klaar. Vet je bakvorm alvast in en bestuif de vorm met een beetje bloem. Zo weet je zeker dat de cake niet blijft plakken.

 

Verwarm de oven voor op 150ºC - 170ºC. De juiste temperatuur hangt af van je eigen oven: een hetelucht over verwarmt iets gelijkmatiger en kan daarom iets lager dan een elektrische oven.

 

Zet ook alvast de sterke koffie of espresso van tevoren. Op deze manier kan de koffie alvast afkoelen voordat je gaat beginnen.

 

 

Bereidingswijze

Pak een grote kom en meng de eieren, basterdsuiker en roomboter in een kom. Zorg ervoor dat de roomboter echt zacht is. Dit maakt het mengen van de ingrediënten een stuk makkelijker. Als het beslag romig wordt. Voeg je de kaneel en 2/3 van de koffie bij dit mengsel. De rest van de koffie heb je straks nodig voor de slagroom. Voeg de bloem en het gist toe en klop alles goed door elkaar. Je beslag voor de koffie cake is nu klaar.

 

 

In de oven 

Het is tijd om te bakken. Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel dit evenredig. Zo weet je zeker dat de cake goed gaar wordt. Bak de koffie cake ongeveer 30-35 minuten in de oven. Met een satéprikker kun je controleren of de cake gaar is. Als de satéprikker schoon is, weet je zeker dat hij gaar is.

 

Tijdens het wachten kun je alvast aan de slag met de topping van je cake. Voeg de slagroom samen met de rest van de koffie in een kom. Het is ook mogelijk om extra suiker toe te voegen, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Klop het slagroom mengsel stijf en zet dit in de koelkast.

 

 

Aan tafel

Is de cake gaar? Dan kun je bijna genieten van je eigen koffie cake.

 

Haal de cake uit de oven en laat hem ongeveer 10 minuten afkoelen. Na het afkoelen haal je de cake uit de bakvorm en zet je hem op een bord of een mooi plankje om te serveren. Haal de slagroom uit de koelkast en decoreer de bovenkant van de cake met de slagroom. Bestrooi de koffie cake met zoveel poedersuiker als je wilt en geniet van je cake. Heerlijk met een kopje koffie!

 

Op zoek naar de juiste espresso voor je koffie cake? Zoek niet verder en kijk bij het assortiment van KoffiePiraat!

- Caffè Izzo Premium ESE- servings