Eigen ijsthee maken tijdens de warme dagen

Vooral tijdens de hete zomermaanden is het ontzettend belangrijk om voldoende te drinken. Door de hitte zweten we automatisch meer en voor je lichaam kost het meer energie om dezelfde activiteiten te doen. Je hebt allerlei manieren om het vocht op peil te houden, maar het leukste is nog wel om zelf een heerlijk verkoelend drankje te maken! Ideaal om te delen met vrienden en familie in de tuin of om uit te delen op je werk. Vandaag laten we je zien hoe je je eigen ijsthee kunt maken! 

 

Voordat je ijsthee gaat maken

Als je zelf ijsthee gaat maken moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste moet je koud water gebruiken. Klinkt logisch, maar als je warm water gebruikt is de kans groot dat je ijsthee bitter wordt en dat is natuurlijk niet lekker. Met koud water moet je iets meer geduld hebben, maar het resultaat is het meer dan waard! 

 

IJsthee maken in je eigen keuken

Voordat je aan de slag gaat met het maken van ijsthee heb je een aantal ingrediënten nodig. Je kunt hiermee variëren, want ijsthee kent allerlei smaken. Zo kun je bijvoorbeeld ook verse munt toevoegen om er een heerlijke groene ijsthee van te maken. Maar ook met fruit kun je gezonde frisse dranken maken. Eigenlijk maakt het allemaal niet uit, zolang je maar frisse en gezonde producten toevoegt kunnen er leuke verrassingen uitkomen. Don’t be shy: try!

De volgende ingrediënten heb je nodig:

      • Kan met koud water

      • Theezakje met smaak naar keuze

      • Gesneden limoen, bessen of ander fruit om te garneren

      • IJsklontjes 

 

Doe het theezakje in koud water. Goed doorroeren en zet het in de koelkast voor 24 uur om de smaak goed te laten trekken. Haal het theezakje uit. Garneer met plakjes limoen of ander fruit en voeg er ijsblokjes bij. Nu ben je helemaal klaar om tijdens de zomer te genieten van jouw eigen gemaakte drankje!

Probeer deze heerlijke theesotren als ijsthee 

Birchall Groene thee perzik

Birchall Great Rift zwarte thee

Yalda Herbs Lemon Cold Buster

The English Tea Shop Groene Thee


Of voor een cafeïnevrije ijsthee probeer

Brichall Great Rift cafeïnevrije

Birchall Redbush cafeinevrije

English Tea Shop Super Berries