Lucaffe koffie: in korte tijd populair

Als je weleens in Italië op vakantie gaat ken je ongetwijfeld het Gardameer. Het Gardameer is het  grootste meer van Italië en een favoriete vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Aan de oevers van dit kristalblauwe en imposante Gardameer liggen de wortels van een van de grootste koffiemerken van Italië: Lucaffé koffie. Lucaffé is een betrekkelijk jong bedrijf en dat maakt het des te opmerkelijker dat het in zo’n korte tijd zo populair geworden is in Italië. Een land dat toch zeer kritisch is als het op koffie aankomt. 

Het ontstaan van Lucaffe koffie

Het was in 1996 dat Gian Luca Venturelli, In het kleine dorpje Padenghe sul Garda, van start ging. Simpelweg in zijn eigen garage begon hij met het ambachtelijk branden van koffiebonen. Al snel waren veel mensen dol op zijn koffie en de unieke smaak die hij wist - en weet - te verkrijgen. 

Wat maakt Lucaffe koffie net even anders?

Zijn unieke aanpak? Er echt de tijd voor nemen. In deze toch vaak wat gehaaste tijd die vaak gericht is op het maken van zoveel mogelijk productie, maakt juist dit een enorm verschil. Het is een aanpak die Lucaffé tot op de dag van vandaag trouw blijft. Met geduld en aandacht weet Lucaffé coffee te komen tot hoogstaande niet te versmaden koffiesmaken. Welk ander merk kan zeggen dat hun koffie doet denken aan vers gebakken brood? En bovenal kenmerkend zijn de notige en chocolade ondertonen. Lucaffe koffie kenners herkennen dit direct. 

Hoge eisen 

Om de kwaliteit van zijn product te waarborgen is Meneer Venturelli bijna perfectionistisch in het bepalen van welke bonen er voor zijn koffie geschikt zijn. Elk koffiebonen sample dat bij het bedrijf binnenkomt wordt door hem persoonlijk geproeft en beoordeelt. Alleen de beste koffiebonen zijn goed genoeg voor zijn Lucaffé koffie. 

De smaakbeleving van Lucaffe koffie

Dat de aanpak werkt blijkt wel uit het feit dat Lucaffé koffie binnen korte tijd een zeer trouwe en grote klantenkring heeft opgebouwd. Omdat het zo’n echt ambachtsproduct is betalen liefhebbers van Lucaffé koffie vaak net iets meer dan ze voor andere koffiemerken zouden betalen. Ze hebben het duidelijk over voor de unieke smaak en beleving. 

Duurzaamheid en gezondheid

Als jong en modern bedrijf van deze tijd heeft Lucaffé aandacht voor niet alleen duurzaamheid , maar ook voor gezondheid. Zelf zeggen ze hierover: “We have responsibilities, because food and drink are like medicine.” Lucaffe koffie werkt dan ook zo veel mogelijk biologisch en met biologisch afbreekbare producten. Ze werken liever met duurdere materialen als staal, dan met goedkopere, maar zeer ongezonde materialen als aluminium. Daarnaast reist meneer Venturelli regelmatig persoonlijk af naar de koffieplantages om persoonlijk contact te onderhouden met de boeren die zorg dragen voor het groeien van de koffiebonen. 

Probeer Lucaffe zelf

Het koffiebedrijf is ondertussen gevestigd in het net iets grotere dorp Carpenedolo, op niet meer dan 20 kilometer afstand van waar Lucaffé koffie ooit begon. Ga je binnenkort naar Italie, en in het bijzonder bij het Gardameer op vakantie? Laat je zelf dan zo’n heerlijk kop Lucaffe kofffie inschenken. Duurt het nog even voor je daar heen kunt? Bestel je Lucaffé koffie bij Koffie Piraat en waan je thuis alvast een moment onder de warme Italiaanse zon aan de oevers van het Gardameer.