Café Intención

Uit de naam kun je het al een beetje herleiden: dit is een koffiemerk dat werkt vanuit intentie. Namelijk de intentie om goed te doen voor de wereld en de mensen die er wonen. Vind jij dit ook belangrijk dan is dit zeker een koffie voor jou. 

Café Intención is de bijzondere koffielijn van het koffiemerk J.J. Darboven. J.J. Darboven is een Duits familiebedrijf uit Hamburg dat al 150 jaar heerlijke koffie maakt. Zich bewust van hun verantwoordelijkheid startte ze met deze nieuwe lijn om extra scherp te kunnen blijven op de manier waarop de koffie wordt geproduceerd en extra impact te kunnen maken. Langs de gehele productielijn voldoet deze koffie aan de Fair Trade eisen: de werkomstandigheden op de plantages, het duurzaam en biologisch groeien en telen van de koffie en de uiteindelijke verhandeling. 

Daarnaast is het voor het familiebedrijf belangrijk dat ook de smaak kwalitatief hoog is. Gezien het grote aantal liefhebbers van dit merk kunnen we zien dat het met de smaak goed zit. De volle, rijke tonen van deze koffie zijn populair onder koffieliefhebbers. 

Café Intención herkomst

Café Intención koffie is afkomstig van koffiebonen die groeien op de hoogland plantages van Midden en Zuid-Amerika. De kleine plantages zijn in handen van lokale boeren die werken onder het Fair Trade label. De boeren die onder dit label werken kunnen er van verzekerd zijn dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. En jij als drinker van deze koffie dus ook. 

Naast de sociale kant wordt ook gekeken naar duurzaamheid. Onder Fair Trade worden de boeren geacht verantwoordelijkheid te nemen voor de duurzaamheid van hun land en krijgen ze de kennis en middelen om hen hierbij te helpen. De koffiebonen van Café Intención worden biologisch gegroeid en geteeld en voldoen aan de strenge eisen van het EKO keurmerk. 

Ook bij Koffie Piraat hebben we sociale omstandigheden en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Veel koffiemerken hebben de laatste jaren grote stappen gemaakt op dit gebied en we zijn dan ook blij dat zoveel van onze koffie tegenwoordig keurmerken mogen dragen. Café Intención is hier een echte koploper in geweest. 

Café Intención kopen bij Koffie Piraat

De Café Intención koffiebonen die je bij ons vindt zijn: de Café Intención ecológio koffiebonen en de Café Intención ecológio espresso koffiebonen

Met de eerste krijg je een koffie, rond van smaak, niet scherp en met een zacht bittertje. Een perfect en delicaat aroma van zwarte bessen geven de Café Intención ecológio diens kenmerkende smaak. De tweede zijn 100% Arabica bonen en zeer geschikt voor het maken van een krachtige espresso of als basis voor het maken van een cappuccino of een latte macchiato. De smaak van deze espresso is vol en kruidig. Beiden dragen de hierboven genoemde FairTrade en EKO keurmerken.

Genieten van Café Intención 

Zoals je hebt kunnen lezen wordt deze koffie onder duurzame omstandigheden geproduceerd De smaak raden je we je aan om vooral eens zelf te proberen.