Dare to be Great!

De slogan is Mike op het lijf geschreven. Hij streeft het na voor zichzelf én voor de mensen die hij traint. Mike Al-Ansari is eigenaar en oprichter van Xtravaganza Personal Training. Hij werkt met kleine groepen vanuit zijn fitness studio in Diemen en sinds kort ook met kleine groepen online.

De eerste kennismaking

Piraten moeten natuurlijk wel een beetje fit zijn en dus gingen we laatst trainen in de studio van Mike. Even vroegen we ons af of we goed zaten toen google ons een woonwijk in stuurde. Al snel zagen we de fris en helderwitte deuren en wisten dit moet het zijn - toch? Het is altijd spannend als je ergens voor het eerst naartoe gaat. Toen de deur open ging overtrof het onze verwachtingen. Wat een prachtig ingerichte personal-fitness studio

 

Een fitte bemanning

Mike zette ons aan het werk om persoonlijk te ervaren hoe zijn trainingen eruit zien. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en motiverend. We zijn er als Koffie Piraat bemanning vol voor gegaan en niet onbelangrijk: het was erg leuk. Een fijne stress release en je lichaam in beweging zetten als je een dag achter de computer hebt gezeten.

Online maar wel interactief

Zoals gezegd geeft Mike ook online trainingen. Mike heeft zijn online trainingen zo ingericht dat ze interactief zijn. Iets dat je nog niet veel ziet in Nederland. Tijdens de training kan hij je goed zien en met je praten. Hij kan zodoende in de gaten houden of zijn uitleg goed is begrepen en of hij je moet corrigeren voor bijvoorbeeld de juiste bewegingshouding.

Op je eigen niveau trainen

Bij Xtravaganza staat het individu voorop. Je traint op je eigen niveau en werkt aan je eigen doelen. Mike’s trainingen zijn gebaseerd op drie pijlers:

1. Het voorkomen van blessures. Een ieder traint op zijn of haar eigen niveau.

2. Plezier. Want als je plezier hebt dan blijf je doorgaan.

3. Resultaat. Wat is jouw persoonlijke doel? Daar helpt Xtravaganza je mee. 

Mogelijke fitness doelen

De mensen die bij Mike trainen hebben allemaal hun eigen doel. De een traint om sterker te worden, de ander om af te vallen, en weer een ander om betere prestaties neer te zetten in zijn of haar sportgebied.

Kennis en passie

De liefde voor sport en fitness zat er bij Mike al vroeg in. Net twintig studeerde hij ‘physical education’ aan de universiteit van Belgrado. Hij bracht de theorie naar de praktijk, ging mensen trainen en werd daarnaast officieel scheidsrechter voor internationale bodybuilding wedstrijden.

Droom in duigen

Servië kwam in een oorlog terecht. “Ik weigerde dienst en ging werken voor een NGO,” vertelt Mike. “Dat heb ik een aantal jaar gedaan.” In zijn vrije tijd trainde hij ondertussen Servische topsporters en bouwde hij fitnessapparaten voor zijn eigen gym. Het was zijn droom om een eigen fitness studio te starten. Voor de studio echter officieel kon gaan draaien werd hij door de militaire politie gedwongen om het leger in te gaan. Het lukte niet langer om er onderuit te komen. De fitness studio verkocht hij aan een vriend.

Opnieuw beginnen

Na zijn gedwongen diensttijd vluchtte hij weg om uiteindelijk aan te komen in Nederland. “Ik werkte overal en nergens, in allerlei baantjes,” vertelt Mike. “Maar ik ging ook weer leren. Het is altijd goed om te blijven leren.” Mike’s kennis en passie brachten hem al snel klanten die door hem getraind wilden worden. En nadat hij verliefd werd op zijn vrouw wist hij dat hij in Nederland de plek gevonden had om zijn oorspronkelijke droom weer op te pakken: het bouwen van een eigen fitness studio.

Persoonlijke aandacht

“De meeste mensen waar ik mee train zijn al jaren bij me,” vertelt Mike. “Het geeft me echt een kick om ze sterker en gezonder te zien worden.” Hij voegt daar aan toe: “Je werkt met mensen en dat is een grote verantwoordelijkheid. Niemand is hetzelfde dus ik pas mijn training aan op wat iemand nodig heeft. Natuurlijk probeer ik je daarbij wel uit te dagen: if you dare to be great, I will fix you to be great!”