Proef de Cold Brew van Spotter Coffee bij KoffiePiraat

Koude koffie? Bij KoffiePiraat begrijpen we goed dat je niet meteen staat te springen van geluk. Gelukkig komt daar veranderingen in met de Cold Brew koffie van Spotter Coffee. Cold Brew Coffee is namelijk geweldig en erg Nederlands. Het is een klassieke manier van koffie zetten uit de 17e eeuw. We werden zo gelukkig van Cold Brew Coffee dat we het direct aan ons assortiment hebben toegevoegd.

Lees hier ons interview met Chris van Spotter Coffee!

 

Het verhaal van het Nederlandse Spotter Coffee begint aan de andere kant van de wereld. Oprichter Chris Veldt was in een busje aan het reizen door Australië. Hij genoot van het vrije leven en ging aan het werk als krokodillen verzorger, lifeguard, vrachtwagenchauffeur in een steengroeve en nog meer leuke baantjes. Op dat moment wist Chris nog niet dat zijn laatste baan zijn leven zou veranderen. Tijdens een verhuisklus in Sydney moest hij een jongen verhuizen die Cold Brew Coffee maakte in zijn garage. Het idee van koud gebrouwen koffie was vreemd maar na het eerste glas was Chris verkocht. Cold Brew Coffee is geweldig.

Terug in Nederland ging Chris direct op zoek naar de beste Cold Brew Coffee. Na flink wat uren aan onderzoek besloot de oprichter zelf zijn eigen koffie te maken. Na maanden koffie uitproberen met verschillende koffiebonen en manieren van malen had Chris de juiste samenstelling gevonden. Spotter Coffee was geboren: een lokaal product dat met de hand wordt gebrouwen en gebotteld wordt.

Tijdens het interview gaf Chris aan dat de leukste reacties over Spotter Coffee komen van mensen die nog nooit Cold Brew Coffee hebben gedronken. Spotter Coffee is een geweldige manier om andere koffieliefhebbers te ontmoeten en informeren over de bijzondere koffie.

 

Net als vroeger 

Het is bijzonder dat Chris aan de andere kant van de wereld Cold Brew Coffee heeft ontdekt. Dat deden Nederlanders in de 17e eeuw namelijk ook! In die tijd werd koffie in ons kikkerlandje warm gedronken. Dit was echter niet acceptabel voor de schippers van de VOC. In het warme Azië lieten ze gemalen koffiebonen 12 tot 24 uur rusten in koud water. Op het schip werd koude koffie gedronken om af te koelen in de Aziatische zon. Daarnaast werd de koffie ook nog eens een stuk langer houdbaar voor de lange reis. Deze speciale manier van koffie zetten wordt nu Cold Brew Coffee genoemd. Een andere naam voor Cold Brew Coffee is toevallig Dutch Coffee. Spotter Coffee brengt deze authentieke manier van koffie brouwen terug naar Nederland, zodat je heerlijk kunt genieten van een klassiek kopje koffie.

 

Laat je verrassen door de Cold Brew Coffee van Spotter Coffee. Nu verkrijgbaar bij KoffiePiraat.